Frissen Zalából

2022.02.05. 07:00

Közel száz rászoruló család kap téli tüzelőt Miháldon

A Zala Megyei Védelmi Bizottság és a Zala Megyei Kormányhivatal szervezésében idén is megvalósul a tűzifaakció, melynek célja a legrászorultabb családok tűzifával és tartós élelmiszerrel való ellátása, segítése.

Pásztpr András

Kósi Zsolt, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője, Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott és Gerő Sándor polgármester Hordósi Emillel, aki tűzifát és tartós élelmiszert kapott

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Péntek délelőtt tíz óra magasságában több, tűzifát szállító kisteherautó érkezett Miháldra. Az egyik platós jármű a 88 éves Hordósi Emil udvarába parkolt le. 


– Örülök, hogy megérkeztek, már vártam magukat – mondta Emil bácsi, miközben a tűzifa a ház melletti tárolóba került. – Nagy segítség ez nekem, főleg azért, mert egyedül élek és nem tudok már úgy fát hasogatni, mint fiatal koromban. Meg aztán annak is örülök, hogy az önkormányzat vezetői mindig gondolnak ránk, idősekre is. 


Emil bácsi szavait Gerő Sándor polgármester is alátámasztotta, mint mondta: évente 10 ezer forintos támogatást nyújtanak a 60 év feletti lakóknak, és minden egyéb lehetőséget is kihasználnak az idősek támogatására.

 
– A Zala Megyei Védelmi Bizottság és a Zala Megyei Kormányhivatal tűzifaakciójára is így jelentkeztünk, melynek eredményeként több rászoruló fűtőanyaghoz jutott – mondta a polgármester. 


Emil bácsit dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott és Cseresnyés Péter képviselő is meglátogatta, akik jó egészséget kívántak, majd elmondták, hogy Zala megyében tíz éve indult el a tűzifatámogatási program, melynek anyagi vonzatát a Magyar Gáztároló Zrt. finanszírozza, a tűzifa kiszállítását pedig az Omega GM Kft. ingyenesen végzi. Ez a fajta szolgálat és összefogás példaértékűnek számít, hangsúlyozták a helyszínen. 


– Az idei akciót január 27-én indítottuk és február 20-ig összesen 90 rászoruló családhoz juttatunk el 1,3 köbméter tűzifát és némi tartós élelmiszert – mondta dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott. 


Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője pedig azt a szolidaritást emelte ki, ami az elmúlt tíz évben jellemzi az országot. 
– A kormány ettől a hónaptól visszavezette a tizenharmadik havi nyugdíjat, ami nagy segítség a nyugdíjasoknak, ugyanakkor jó látni, hogy kisebb-nagyobb közösségek is összefognak, hogy helyben vagy akár megyei szinten segítsenek a rászorulókon – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában