Frissen Zalából

2022.02.14. 16:30

Kitisztítják az összes vízelvezető árkot Újudvaron

Újudvaron a belterületi csapadékvíz elvezetésére szolgáló árkokat közel 4200 méter hosszúságban tisztítja és építi ki az önkormányzat a kormánytól elnyert 124,7 millió forintos támogatásból. A kivitelező várhatóan július végére fejezi be a munkálatokat.

Benedek Bálint

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A munkaterületet tegnap a helyszínen tekintette meg Jakab Sándor polgármester társaságában Cseresnyés Péter államtitkár. A településvezető elmondta: a beruházás célja a belterületre hullott csapadékvizek rendezett és kártétel nélküli elvezetése, illetve a rendszer rendezése. A projekt során a község védelmét szolgáló nyílt vízelvezető-hálózat rekonstrukciója valósul meg.

 

– A kivitelező jellemzően ároktisztítást, iszapolást végez, ezt követően az árkok burkolása történik – folytatta. – Ezen kívül az átereszek kitisztítását, szükség esetén újjáépítését végzik el az Ifjúság, a Dózsa, a Petőfi, a Kanizsai és az Ország utcák mentén mintegy 4200 méter hosszan.

 

Jakab Sándor hozzátette: a július végig elkészülő projektben még a település nyugati részén a külterületről a belterületre lefolyó csapadékvizeket a Principális-csatorna felé irányítják, ezzel is csökkenthetők a esőzések során előforduló gazdasági káresemények.

 

– Az elmúlt év végén a választókörzetének 17 települése több, mint 1,5 milliárd forintot kapott a kormánytól a csapadékvíz elvezetésének rendezésére és nagyobb ívű beruházások elvégzésére – fogalmazott Cseresnyés Péter államtitkár. – Az egyik jelentős támogatás Újudvarra került, hiszen éppen ez a település vízgyűjtő területen fekszik. Nagyon fontos, hogy a kiszámíthatatlan időjárási viszonyok között egy extrém mennyiségű esőzés után az árkok rendben és hatékonyan vezessék el a vizet. A beruházásnak köszönhetően olyan rendszer épül ki, mely utóbbi elképzelésnek maximálisan megfelel. Jól mutatja, hogy a vidék Magyarországának jóléte és biztonsága fontos számunkra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában