Frissen Zalából

2022.02.17. 15:15

József Attila, a Zrínyi-gimnázium pedagógusa lett Az év digitális oktatója

Kivételesen erős mezőnyből kellett kiválasztania a négy díjazottat a szakmai zsűrinek és a közönségnek a Hankook Oktatási Pályázati Program (HOPP) idei fordulójában, amelyben azokat az általános- és középiskolai pedagógusokat díjazták, akik kreatív, formabontó módszereikkel teszik hatékonyabbá a digitális oktatást.

zaol.hu

Forrás: Facebook

A középiskolai pályázók közül József Attila, a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium tanárának pályázatát találták a leginkább elismerésre méltónak. A 20 éve oktató nyelvtanár 2014-ben kezdett kiemelten foglalkozni az IKT-eszközök tanórai és tanórán kívüli alkalmazásával, ez mind nyelvtanári gyakorlatában, mind szaktanácsadói tevékenységében kiemelt szerepet kapott. Az online oktatás során minden nap találkozott a diákokkal az órarend szerinti időpontban: aktuális témákról beszélgettek, foglalkoztak a vonatkozó érettségi, ill. nyelvvizsga-témakörrel, új anyagot adott át nekik, elmagyarázta a nyelvtant. A fennmaradó 20-25 percre párosan megoldandó szóbeli feladatokat, illetve egyéni prezentációkészítési feladatot kaptak a diákok, amelyekhez hangfelvételt is kellett készíteniük. Minden órán kaptak önálló munkát: gyakorlófeladatokat a tankönyvben, munkafüzetben, online feladatokat, szorgalmi feladatokat, fogalmazásszerű írásbeli munkákat. A legnagyobb kihívást az jelentette, hogy a nyelvórák kommunikatívak és kooperatívak maradjanak; megmaradjon az addigi motiváció és az egyéni tanulási ütem, a tanulók kitartsanak a kitűzött célok (nyelvvizsga, OKTV) mellett. Szintén kihívás volt a számonkérés kérdése: legjobb megoldásként kreatív feladatokon, projekteken keresztül osztályozta a diákokat – olvasható a pályázat honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában