Frissen Zalából

2022.02.03. 17:30

Folytatódik a letenyei tanuszoda építése

Tavaly márciusban elkezdődött, aztán az alapozásnál "megrekedt", most viszont ismét folytatódik a letenyei tanuszoda kivitelezése – jelentette be szerdán Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő.

Pásztor András

Cseresnyés Péter képviselő (balról) és a kivitelezést végző Dunántúli Magasépítő Kft. ügyvezetője, Boros László

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A munkaterületen tavaly márciusban vonult fel a kivitelező, ám az alapozási munkálatok során kiderült, hogy a teherbíró talaj a reméltnél három méterrel mélyebben található, ezért úgynevezett mélyalapozást kell végezni a területen, hogy a leendő létesítmény ne süllyedjen meg. Ezek a munkálatok viszont közel 200 millió forinttal növelték a beruházás költségeit.

 

Cseresnyés Péter elmondta: a letenyei beruházás ötlete már 2014-ben felmerült, amikor a kormány elhatározta, hogy minden járási központban tanuszodát épít. A szükséges területet – az iskola hátsó udvarát és az óvodaudvar egy részét – az önkormányzat fel is ajánlotta. 


– Azt viszont még a tervező sem gondolta, hogy a teherbíró réteg ilyen mélyen található, ezért a nyáron le is állt az építkezés, hiszen a beruházásra megítélt 1,4 milliárd forintos kormányzati támogatás kiegészítésre szorult – magyarázta Cseresnyés Péter, aki örömmel jelentette be: a ráemelés megtörtént, így hamarosan folytatódhat a tanuszoda építése, ami nemcsak a diákok kötelező úszásoktatásának, hanem akár a szabadidő- és versenysportnak is lendületet adhat a településen. 


Boros László, a kivitelezést végző Dunántúli Magasépítő Kft. ügyvezetője elmondta: az infrastruktúrát tekintve a tervek nem változtak, továbbra is egy 1300 négyzetméter hasznos alapterületű létesítmény készül, melyben egy 25 méteres, hatpályás, szabványméretű medence és egy 10×6 méteres tanmedence épül, a hozzá kapcsolódó kiszolgáló- és szociális helyiségekkel. 


– Reményeink szerint már nem ér minket meglepetés, így várhatóan jövő év szeptemberében birtokba vehetik az új tanuszodát a letenyei és környékbeli diákok, valamint a város lakossága – hangsúlyozta Boros László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában