Frissen Zalából

2022.02.04. 06:50

Elkezdődött az szja-visszafizetés Zala megyében is

Szerdán megkezdte a postára érkező családi adó-visszatérítések kifizetését a Magyar Posta Zrt.

Jóna István

Farkas Natália és gyermekei, balján János, jobbján Máté

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Február 2–4. között országszerte várhatóan mintegy 161 ezer címre kézbesítik az adó-visszatérítés összegét, áll a cég közleményében. Azok a gyermeket nevelő szülők kapják meg először az adó-visszatérítést, akik a lakcímre utalást választották nyilatkozatukban, s akiknek a családi pótlék is postai kézbesítéssel érkezik.


A kormány döntése alapján a gyermeket nevelő szülők mellett a várandós kismamák és a velük közös háztartásban élő házastársuk is jogosult a családi adó-visszatérítésre. 


Farkas Natália Zalaegerszegen él két óvodáskorú gyermekével és a nagyszülőkkel. Az szja-visszatérítés egyszeri, de fontos segítség a családnak, mondta lapunknak.


– Örülök a visszakapott adónak, hiszen két gyermeket nevelve minden garas számít – jelezte.
 

– Minden forintnak van helye és persze gondolnom kell a jövőre is, így megpróbálok félretenni belőle. Az összeg az én esetemben nem túl nagy, mivel a gyes után ősszel kezdtem újra dolgozni – mondta Farkas Natália. Hozzátette, hogy már kézhez is kapta az adó-visszatérítést, és a pénz egy részét a gyerekekre költi, biciklit vesz nekik. Azok a családok, amelyek a bankszámlájukra kérték az utalást, február 15-ig kapják meg az adó-visszatérítést. 
Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebookra a napokban feltöltött videójában elmondta: több mint 161 ezer családnak közel 50 milliárd forint jövedelemadó-visszatérítést visznek ki a postások ezekben a napokban. 


A családi adó-visszatérítéssel összességében több mint 600 milliárd forintot adnak vissza a gyermeket nevelő szülőknek, erre a gazdaság sikeres újraindítása ad lehetőséget – hangsúlyozta videójában a pénzügyminiszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában