Frissen Zalából

2022.02.18. 14:00

Dupla keszthelyi siker született Az év honlapja pályázaton

A város, illetve a Bábelhal Webstúdió nyerte el az abszolút fődíjat, s Az év kreatív megoldása elismerést.

Péter B. Árpád

Keszthely élen jár a digitális térben, erről tanúskodik ez a két elismerés is

Forrás: Belovári András

Magyarország legnagyobb digitális pályázatát idén 20. alkalommal rendezték meg. 


A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat viadalára rekordszámú, összesen 331 nevezés érkezett. Ezúttal a weboldalak mellett a digitális-technológiai fejlesztések kerültek a középpontba. A versenyt a Pénzügyminisztérium, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium is támogatta.


Az év kreatív megoldásának választott „Hello Keszthely! – Magyarország első interaktív városa” elnevezésű applikáció a zsűri szerint „kimagaslóan jó ötlet, és szuper kezdeményezés a turistáknak és a városban élőknek egy­aránt”. 

 

Az ítészek szerint „nemcsak Keszthely felfedezése, hanem az applikáció használata is remek élmény”. A zsűri szerint az applikáció jó példát és egyben utat is mutat a többi város számára Magyarországon, s nem volt kérdés, hogy idén Keszthelyre kerül Az év kreatív megoldása díj. 
Az év honlapja abszolút elismerést mindig a kategória­nyertesek legjobbjának adják, s idén ebben sem volt vita: a legrangosabb díjjal is a Balaton-parti várost jutalmazták. 


– A Hello Keszthely! applikáció nagyon fontos eszköz és mérföldkő abban a stratégiában, amelynek célja, hogy Keszthelyt tovább erősítsük a digitális térben – fogalmazott Nagy Bálint polgármester. – A két elismerés országos visszaigazolása annak, hogy jó úton haladunk, ám a legfontosabb a közösen befektetett csapatmunka, amelynek eredményeként mindez megvalósulhatott. Az alkalmazást olyan további okosfunkciókkal bővítjük, amelyek a Keszthelyen élők, illetve a hozzánk látogatók javát szolgálják. 


A városvezető leszögezte: az alkalmazást a Bábelhal Webstudio több mint 100 önkéntes tesztelő segítségével fejlesztette, így az igazi keszthelyi produktumnak tekinthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában