Frissen Zalából

2022.01.03. 16:00

Vaspöri óévbúcsúztató kürtőskaláccsal

Első alkalommal szervezett szabadtéri szilveszteri mulatságot a településen élők számára a község önkormányzata. Csütörtök délután kürtőskaláccsal, pogácsával, kaláccsal, forralt borral és teával várták az érdeklődőket.

Gyuricza Ferenc

Gyülekeznek a vaspöri óévbúcsúztató résztvevői, a kép előterében a kürtőskalácsot készítő Macsek Ernő

Forrás: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A rendezvény úgy volt hagyományteremtő, hogy akadtak előzményei, legalábbis Fülöp Imre Loránd polgármester szerint. A közel 350 fős lélekszámú község ugyanis hol közös karácsonyozást, Jézuska-váró programot, hol szilveszteri bált szervezett a megelőző években, ám ezekről most az egészségügyi veszélyhelyzet miatt le kellett mondaniuk. 

– Nem árt az óvatosság, hiszen most is vannak olyanok a településen, akiket elért a járvány, ugyanakkor a közösségerősítő rendezvényeinket sem akartuk teljesen elhagyni – folytatta a polgármester. – Így született meg a kültéri óévbúcsúztató ötlete, amivel egyben a kultúrház közelmúltban letérkövezett udvarát is felavattuk. 

Fülöp Imre Loránd hozzátette: a kalácsot és a pogácsát az önkormányzati konyha dolgozói készítették, egy helybéli lakos pedig a kürtőskalácssütést vállalta. Ez utóbbival első ízben próbálkoztak, ha sikere lesz, akkor a későbbi közösségi programokon is sort kerítenek rá. A szilveszter hangulatának megfelelően természetesen italokról is gondoskodtak – volt forralt bor és meleg tea –, a gyerekek örömére pedig egy karácsonyfát is felállítottak, az alatta lévő szaloncukros kosarat hamar fel is fedezték az apróságok. 

– Étel-ital van bőven, zenéről is gondoskodtunk, a jókedv pedig csak rajtunk múlik. Addig maradunk, ameddig kitart a hangulat, hiszen az a cél, hogy az estét valóban a szórakozásnak szenteljük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában