Frissen Zalából

2022.01.13. 07:00

Tizenkilenc új parkoló létesült Zalaegerszegen, a Landorhegyen (videó)

A Landorhegyen, a Madách és a Pais Dezső utcák találkozásánál 19 férőhelyes, gyephézagos térkő burkolatú parkoló épült.

Mozsár Eszter

Szilasi Gábor, Balaicz Zoltán, Makovecz Tamás, valamint Szak Tibor út- és közműépítési csoportvezető és Farkas Lóránt építésvezető (Szabadics Zrt.) az új parkolóban

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Az átadón Balaicz Zoltán polgármester kiemelte: húsz év alatt megduplázódott az autók száma a városban, ahol jelenleg 35 ezer kocsit tartanak nyilván. Az arányos városfejlesztés során az önkormányzat minden városrész parkolási gondjain enyhíteni szeretne. 

 

Makovecz Tamás önkormányzati képviselő hozzátette: az elmúlt időszakban éjszakánként 20-25 gépjármű állt a Pais Dezső utca végén, ez az állapot most megszűnt. Hangsúlyozta: az építkezés során nem vágtak ki fát, a parkosítást pedig tavasszal folytatják. 

Szilasi Gábor önkormányzati képviselő jelezte: a szomszédos társasházaknál tavaly négy parkolóhelyet alakítottak ki, de a lakók jelzése alapján további bővítések várhatók a városrészben. 

 

Végül arról tájékoztatták a sajtó munkatársait, hogy a mostani beruházás közelében, a Madách utcai tízemeletes mellett újabb 21 parkolóhelyet alakítanak ki, a munkálatokkal várhatóan 2022 áprilisában készülnek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában