Frissen Zalából

2022.01.05. 09:00

Kiváló eredményt ért el az Innopolis Openen a kanizsai Németh Márton

Az orosz Innopolisban rendezett versenyprogramozási viadal online térben tartott válogatóján a kanizsai Németh Márton kiválóan szerepelt, s egy moszkvai diákkal holtversenyben az első helyet szerezte meg.

Benedek Bálint

Németh Márton fejlődése töretlen

Forrás: Zalai Hírlap / Archívum

A Neumann Társaság tehetséggondozási programjában részt vevő magyar diákok is lehetőséget kapnak arra, hogy szerepeljenek az Oroszország high-tech városában és egyetemén, Innopolisban tartandó februári versenyen. Az Innopolis Open online válogatóversenyein kiváló zalai eredmény született: Németh Márton a maximális 500 ponttal abszolút első helyezést ért el, holtversenyben egy moszkvai diákkal. Ilyen magyar eredményre még nem volt példa az orosz szervezésű – a világ minden nemzete számára nyitott, de dominánsan orosz mezőnyű – viadalon. 

Németh Márton jelenleg a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium tanulója, legutóbb ezüst­érmet szerzett a Közép-Európai Informatikai Diákolimpián. A versenyprogramozás alapjaira mentora, Erdősné dr. Németh Ágnes tanította meg, aki a Neumann Társaság tehetséggondozásért felelős alelnöke. 

– Az ilyen megmérettetések azok, amik fenntartják a felkészülési időszakban a motivációt, visszajelzik, hogy van értelme a küzdelmes, nehéz, elkötelezett munkának – mondta a mentor. – Reméljük, hogy 2023-ban is találkozhatunk a kanizsai fiú eredményeivel, amikor Szegeden rendezzük meg az Informatikai Diákolimpiát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában