Frissen Zalából

2022.01.01. 16:13

Desperado-koncerttel búcsúztatták az óévet Hévízen

A zalai városok idén többnyire csendesebben búcsúztatták az óévet.

Arany Horváth Zsuzsa

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Zalaegerszegen a szilveszteri éjszakában sétálgató párokkal, a Dísz térre gyűlő kisebb társaságokkal találkoztunk, a legtöbben szűkebb körben töltendő családi házibulikba igyekeztek. Hévízre érve azonban a piactéren népes és vidám ünneplőkkel találkozhattunk a szilveszteri kellékeket árusító pavilonok környékén, az 500 fő befogadására képes szomszédos sátorban pedig a koncertközönség táncolt, énekelt.

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

– A termelői napok keretében a célzott pályázatnak köszönhetően multikulturális programot is bonyolíthattunk, így a zalaegerszegi Kvártélyház Szabadtéri Színház segítségével és társszervezésében több sztárfellépő műsora mellett búcsúztatjuk az óévet és köszönthetjük az újat – mondta lapunknak Miklós Beatrix, a Hévízi Turisztikai Egyesület elnöke. Az ebben a formában első alkalommal megrendezett szilveszteri estet két zalaegerszegi színművész, Hertelendy Attila és Debrei Zsuzsanna műsora nyitotta, majd a Desperado együttes volt a felelős a hangulatért, az éjféli visszaszámlálás után pedig a Unique zenélt.

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

December 30-án, a termelői napon hagyományos disznóvágásra várták a hévízieket és a város vendégeit, az elkészült finomságokból szilveszterre is marad kínálnivaló.  A disznóvágás során bemutató jelleggel csak és kizárólag a sertéshús részek bontása és feldolgozása zajlott, szakértő hentes közreműködésével.

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában