Autizmus

2022.01.14. 17:00

Az ország 14 pontján működik AOSZ Info-Pont-iroda, köztük Nagykanizsán is

Magyarországon ma már több mint százezer olyan család él, melynek egy, néha több tagja is érintett autizmus spektrumzavar tüneteivel.

ZH

Az érintettek és családjaik gyakran egyedül kóborolnak a rendszerekben, miközben léteznek összefogott és elérhető támogatások. Az Autisták Országos Szövetsége irodahálózat kiépítésével kezdte meg a szolgáltatások elérhetőségét javító tevékenységét. Az AOSZ Info-Pont-irodák immár az ország 14 pontján – közöttük Nagykanizsán is – igyekeznek csökkenteni a vidéki családok fokozott kiszolgáltatottságát, segítséget nyújtanak a tudományosan bizonyított ismeretek, módszerek megszerzésében, a szakszerű segítségek elérhetőségében, a szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférésben. Ezzel kiterjedtebb lehetőség nyílik a helyi igények feltárására, a területi egyenlőtlenségek ellensúlyozására, a jó gyakorlatok átadására, valamint az egységes és széleskörű érdekvédelmi tevékenység megvalósítására, amire egyre sürgetőbb igény jelentkezik. A kezdeményezés sikeresnek bizonyult, így az országosan működő tíz iroda mellett, az AOSZ négy újabb AOSZ Info-Pont-irodát hoz létre: Pécsen, Szekszárdon, Siófokon és Miskolcon – tájékoztatott a szövetség. 
Tavaly kibővült a szolgáltatások köre a magyar fejlesztés eredményeként létrejött, autista személyek mindennapi támogatását digitális formában nyújtó támogató rendszerrel. Az applikáció az autizmusban érintetteket az egyénenként elérhető legnagyobb önállósághoz, érzelmi biztonsághoz segíti hozzájutni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában