Frissen Zalából

2021.12.01. 08:00

Új burkolatot kapott a temetőhöz vezető szakasz Kálócfán

A Petőfi utca temetőhöz vezető szakaszát újíttatta fel az önkormányzat, s mellette a parkolót is leaszfaltoztatták a hét elején. A költségeket részben pályázati támogatásból biztosították.

Gyuricza Ferenc

Az aszfaltozást hétfőn végezték el Fotó: Gyuricza Ferenc

Szabó András polgármester azt is hozzátette: a Magyar falu programban elnyert mintegy 10,2 millió forint a közel háromszáz méteres út teljes körű szerkezeti felújítását lehetővé tette. Szükség is volt erre, hiszen a töredezett burkolat további állagromlását akadályozták meg vele.

Az aszfaltozást hétfőn végezték el
Fotó: Gyuricza Ferenc

– Az útalapot hidegremix-technológiával erősítették meg – folytatta a polgármester. – Erre került rá három méter szélességben a hat centiméter vastagságú aszfaltszőnyeg, a padkákat pedig mindkét oldalon zúzott bazalttal alakítják ki. Ez utóbbi munkafolyamat még hátra van, de a kivitelező elmondása szerint a héten azt is elvégzik. Emellett ígéretet kaptunk, hogy tavasszal a Petőfi utca további szakaszain is elvégzik a kátyúzást.

Szabó András hozzátette: a pályázati program kiegészítéseként saját erőből a temető melletti, az útnál is sokkal rosszabb állapotban lévő parkolót is leaszfaltoztatták. Itt csupán burkolati felújítást végeztek, hiszen a parkoló esetében nincs szükség olyan nagy teherbíró képességre.

A parkoló aszfaltozásának költsége 1,6 millió forint volt. Ezzel a beruházással mintegy 25 gépjármű biztonságos elhelyezésének feltételeit teremtették meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában