Frissen Zalából

2021.12.18. 13:00

Tovább bővült a városi térfigyelő kamerarendszer Keszthelyen

Tovább bővült a városi térfigyelő kamerarendszer: a 31 új berendezéssel együtt most már 55 helyszínen összesen 75 eszköz vigyázza a Keszthelyen élők nyugalmát, illetve segíti a rendőrség, a polgárőrség és a városüzemeltetés munkáját.

Péter B. Árpád

Nagy Bálint és dr. Andor László a sajtótájékoztatón

Forrás: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Az alapvető cél az volt – fogalmazott Nagy Bálint polgármester –, hogy Keszthelyen növeljék a köz- és közlekedésbiztonságot. A városvezető arról is beszélt, hogy az elmúlt években remek kapcsolat alakult ki a város és a rendőrség között, „hiszen közös a célunk, és egymást segítve kell dolgoznunk” – szögezte le. 

– Azt gondolom: az önkormányzatnak, ha lehetősége van rá, kötelessége infrastrukturálisan is támogatni ezt a munkát – folytatta Nagy Bálint. – S bár most a gazdasági válság időszakát éljük a vírus miatt, de megfelelő gazdálkodással eljutottunk oda, hogy már az idei költségvetés tervezésekor külön soron szerepeltettük ezt a fejlesztést, ami az év végére megvalósult. 

A polgármester arról is beszélt: az ajánlattevők versenyeztetése révén hétmillió forintot spórolt a város az eredeti tervekhez képest, így az új kamerákra nettó 25 millió forintot költöttek. 

Nagy Bálint arról is szólt: a cél a város és a térség közbiztonságának további erősítése, az itt élők és az idelátogatók nyugalmának biztosítása. 

Dr. Andor László, Keszthely rendőrkapitánya kiemelte: azt várják a továbbfejlesztett kamerarendszertől, hogy segíti a bűn- és balesetmegelőzési munkát, és ezzel növeli a város közbiztonságát. 

– Azt tapasztaljuk, hogy azokon a településeken, amelyeken a rendőrség és a polgárőrség mellett kamerarendszer is működik, csökken a bűncselekmények, jogsértések száma – folytatta az alezredes. – Keszthelyen is ezt várjuk, főként a közterületeken. Emellett, végponti felhasználóként, célunk az is, hogy – mivel néhány nap múlva már mi is látjuk a képeket, felvételeket – egy-egy jogsértésre gyorsabban tudunk reagálni. 

A kapitány hozzátette: a kamerák felvétele az utólagos eljárások során is segítheti a rendőrség munkáját, amely támogatja a felderítést és a bizonyítást egyaránt. 

Az önkormányzat és a rend­őrség által most aláírt együttműködési megállapodás segíti mindezt. Dr. Andor László hozzátette: adatvédelmi szempontból minden szabályozott, a felvételekhez csak az önkormányzat és a rendőrség kijelölt munkatársai férnek hozzá, a rendszert „külső személy nem érheti el”. Mindezt a helyhatóság és a rendőrség belső adatvédelmi szabályzata is rögzíti. Leszögezte: az a cél, hogy tovább erősödjön a városban a közbiztonság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában