Frissen Zalából

2021.12.21. 08:00

Segít a rászorulóknak az ANOSZTRU Egyesület és a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Az ANOSZTRU Egyesület és a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat jóvoltából több száz család kap tartós élelmiszereket karácsony alkalmából.

Horváth-Balogh Attila

Teleki László, Horváthné Szabó Emília (ANOSZTRU), Szolnok Ferenc, a Zala Megyei Cigány Civil Szervezet és Orsós Vendel, az EURIFE elnöke

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Teleki László, az ANOSZTRU Egyesület és a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke elmondta: tavaly a járvány miatt bevezetett korlátozások miatt nem tudták megrendezni a már több mint két évtizedes múltra visszatekintő, A szeretet mindenkié című karácsonyi jótékonysági akciójukat, melynek keretében az ünnepek alatt esténként egy tál meleg étellel várták a rászorulókat a Bogdán János Cigány Kisebbségi Közösségi Házban. Idén ugyan a szabályozás lehetővé tenné ezt, de sokan tartanak a koronavírustól, ezért a szervezők idén is az élelmiszercsomagok kiosztása mellett döntöttek. Az akció hétfőn kezdődött és ma, valamint szerdán körülbelül 300 család részesül a támogatásban. Egy részük a közösségi házban veheti át a csomagját, mások pedig a partnerszervezetek, a Zala Megyei Cigány Civil Szervezet, valamint az Európai Unió Roma Ifjúságáért Egyesület (EURIFE) közvetítésével jutnak hozzá a támogatáshoz. 


– Sajnos sokan vannak, akik nem tudják megvenni azokat a tartós élelmiszereket, amelyeket biztosítunk számukra. Minden csomag mellé bejglit, mandarint és szaloncukrot is adunk – mondta Teleki László, s hozzátette: szervezőként jó helyzetben vannak, hiszen számos vállalkozó támogatását élvezik, s jelentős mértékben segítette a mostani akciót a Velenczei Ferenc Alapítvány és a Baptista Szeretetszolgálat. Utóbbi egész évben támogatta az ANOSZTRU Egyesületen keresztül nemcsak a kanizsai, hanem a galamboki és szepetneki rászorulókat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában