Munka

2021.12.28. 11:00

Hegyi utakon aszfaltoznak majd

A település sikeresen szerepelt az Agrárminisztérium zártkerti programjának 2021-es kiírásán - adta hírül a falu honlapja.

Varga Andor

Az önkormányzat közel 17,7 millió forintra pályázott, és a megcélzott összeget százszázalékos támogatással meg is ítélték a szőlőhegyi fejlesztésekhez. Könyves Gábor polgármester emlékeztetett: 2019-ben 10 millió forint értékben lezajlott már zártkerti fejlesztés a faluban, ehhez csatlakozik az újabb program. Melynek keretében az Öreghegyen két önkormányzati úton aszfaltoznak majd: a Szabóhegyen 55, a Bükkföldön pedig 150 méter hosszan. Illetve egy kilométeren, elsősorban a Sántaszerben bazaltzúzalékkel töltenek majd fel utakat. A pályázatban olyan utak felújítására van egyébként lehetőség, melyekről aszfaltúton közvetlenül elérhető a település. A pályázatban kötelezően választható elemként egy 50 köbméteres esővíztározó is létesül, amely aszályos időkben lesz a gazdák segítségére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában