Frissen Zalából

2021.12.13. 14:30

Első alkalommal szerveztek kézműves vásárt Bödeházán

Első alkalommal rendeztek adventi kézműves vásárt a hetési településen, a kultúrpajtában. A kézművesek, helyi termelők a karácsonyi ünnephez kötődő portékákkal s élelmiszerekkel várták a látogatókat. A mézeskalács mellett édességek, méz, karácsonyi díszek, borok, hetési szőttes, fonott kosarak és más termékek is szerepeltek a kínálatban.

Korosa Titanilla

Vigh László országgyűlési képviselő és Végi Csaba esperes

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Nem sokkal a vásár megnyitását követően Végi Csaba esperes osztotta meg ünnepi gondolatait a jelenlévőkkel, majd Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos gyújtotta meg a harmadik gyertyát az adventi koszorún. Vigh László arról beszélt, hogy Bödeházán hagyományt teremtettek az adventi programmal, hiszen minden vasárnap közösségi esemény keretében gyújtják meg a gyertyákat az adventi koszorún. Arra kérte a települések vezetőit, képviselőit, lakóit, hogy – ha a járványhelyzet engedi – tartsanak hasonló eseményeket, más közösségi programokat, mert ha közösségben éljük meg mindennapjainkat, egymástól kapunk táplálékot. Bedő Andrea, Bödeháza polgármestere elmondta, tavaly is tervezték már az eseményt, de a pandémia miatt elmaradt. Idén már megszervezhették a vásárt, s meghívhatták a saját készítésű portékákat, terményeket, élelmiszereket kínáló árusokat. Fotópontokat is kialakítottak, hogy a látogatók megörökíthessék ottlétüket. Nem hiányoztak a finom ízek, ételek, italok sem, a közösségi kemencében például sütőtök készült. A tombolasorsoláson pedig az árusok által felajánlott termékek találtak gazdára. A vásárban Csányi Eliza képviselte a falut, aki néhány hónapja foglalkozik kosárfonással, és első alkalommal mutatta meg termékeit a nagyközönségnek. Elmondta: a vásár jó visszaigazolás számára, hogy érdemes ezzel a mesterséggel foglalkoznia. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában