Frissen Zalából

2021.12.01. 07:00

Advent napjai a hévízi gyülekezetben

Az első adventi vasárnapon megkezdődött a kézművesfoglalkozás-sorozat a fürdővárosi református gyülekezetben, a gyermek-istentiszteleti alkalom részeként. Ezen a résztvevők minden héten más-más emléktárgyat készíthetnek.

Péter B. Árpád

A kézműves-foglalkozás előtt a gyerekek Jézus születésével ismerkedtek Fotó: ZH

Mint Kotora Pál gyermekhit­oktató lapunknak elmondta, mind a négy adventi vasárnapon várják a fiatalokat. Az első délelőttön Jézus születése volt a téma, amihez kapcsolódva a résztvevők kétfajta karácsonyfadíszt készítettek papírból, amelyre akasztókat erősítettek. A 14 gyermek angyalkákkal és betlehemi csillagokkal tért haza erről az alkalomról.

– Az előttünk álló vasárnapon Mikulásváró gyermek-istentiszteletet tartunk – folytatta Kotora Pál –, s a kézműves feladatot is ennek a jegyében találtuk ki. A fiatalok ablakdíszt alkothatnak, amely azt ábrázolja, amint a Mikulás épp megérkezik a szánkóján. Persze az ősz szakállú betoppan majd hozzájuk is a foglalkozás során.

A kézműves-foglalkozás előtt a gyerekek Jézus születésével ismerkedtek
Fotó: ZH

A harmadik vasárnapon betlehemet készíthetnek majd a résztvevők, a záró alkalommal pedig gyertyamécsest. Utóbbinak a tartórészét díszítik a fiatalok, a közepébe pedig kis elemes gyertya kerül.

Az igei részek mind a négy alkalommal Jézus születéséhez kapcsolódnak, tette hozzá a gyermekhitoktató.

Kotora Pál elárulta azt is: a gyülekezetben már készülnek a karácsonyi műsorra, amelyen a fiatalok verseket mondanak, énekelnek, az ifjúsági csoport tagjai színdarabot adnak elő, a kisebbek pedig betlehemi játékot mutatnak be a templomban.

Utoljára 2019-ben volt erre példa, mert a karácsonyi műsor tavaly a járványhelyzet miatt elmaradt. Most, december 25-én, a 9 óra 30 perckor kezdődő istentisztelet része lesz az előadás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában