Frissen Zalából

2021.12.20. 07:00

A zalaegerszegi és a nagykanizsai vegyes kar is meghitt koncertet adott a hétvégén

Az évek során hagyománnyá vált, hogy karácsony közeledtével a megyeszékhelyi és a nagykanizsai vegyes kar is koncerttel kedveskedik a városlakóknak, segítve az ünnepre hangolódást.

Jóna István, Korosa Titanilla

A Zalaegerszegi Vegyeskar lélekemelő hangulatot teremtett a hangversenyteremben

Forrás: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Szombaton Nagykanizsa Város Vegyeskara a Felsőtemplomban, míg vasárnap este a Zalaegerszegi Vegyeskar a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben adott koncertet. - 1974-ben volt az első karácsonyi fellépése a Zalaegerszegi Vegyeskarnak, amikor az akkori művelődési ház munkatársai kigondolták és megszervezték az első ünnepi koncertet. Az esemény különlegessége, hogy az akkori szervező, Nagy László a mai napig énekel a kórusban - vezette fel a koncertet Kovács Kata karnagy. Hozzátette, hogy közös elhatározásból szeptemberben elkezdték a felkészülést, és figyelve a járványhelyzet alakulását, rábízták a sorsra, hogy ebben az időszakban megtarthatják- e a rendezvényt.

 

A Zalaegerszegi Vegyeskar lélekemelő karácsonyi hangulatot teremtett a zsinagógában. Repertoárjukban könnyed magyar és külföldi karácsonyi dallamok csendültek fel. Vendégként a Four Fathers énekegyüttes hangulatos, humorral fűszerezett műsorával varázsolta el a közönséget. Mellettük az 1998-ban alakult zalaegerszegi Happy Singers Quartet fokozta az ünnepi hangulatot, majd az est csúcspontja a közösen előadott Happy Day című szám volt.

 

Nagykanizsán szombaton este a Felsőtemplomban adott karácsonyi hangversenyt a város vegyes kara. Az "Ó, népek megváltója, jöjj!" című hagyományos évzáró koncerten vendégfellépők is szerepeltek.

Nagykanizsa Város Vegyeskara a Felsőtemplomban adott ünnepi hangversenyt

Forrás: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Cseke József, Nagykanizsa Város Vegyeskarának karnagya elmondta, hogy tavaly a pandémia miatt elmaradt a hangverseny, az elmúlt évben az októberi lemezbemutató után már nem tudtak karácsonyi koncertet tartani, de nagy örömükre idén már sikerült. A hangversenyre Keszthelyről érkeztek vendégfellépők, C. Tóth Zoltán orgona-, Bánhidai Tamás pedig csellójátékkal emelte az est fényét. A vegyes kar pedig magyar és külföldi zeneszerzők karácsonyhoz kötődő kórusműveit énekelte a reneszánsztól a 20. századig terjedően.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában