Frissen Zalából

2021.12.03. 17:30

A TikTokon népszerűsíti a mérnök szakmát Sápi Vivien (videó)

A ZalaZone Kutatási és Technológiai Központjában és a MouldTech Systems Kft-nál járt a napokban Sápi Vivien, aki a TikTok applikáció legnézettebb hazai influenszere. Az agrármérnök végzettségű légiutas-kísérő megosztásait jelenleg közel 600 ezren követik nyomon. Nemsokára elkészülő videójában a mérnök szakmát fogja népszerűsíteni.

Mozsár Eszter

Sápi Viviennek Tímári Attila projektmenedzser a készülő autómodelleket mutatja Fotó: Fehér Márk

Mezőgazdasági drónokat, valamint oldtimer autómodelleket tanulmányozott többek között a MouldTech Kft. Kutatásfejlesztési csarnokában a TikTok-sztár, akit teljesen magával ragadott a járműipari tesztpályán és az ipari parkban működő cégek modern technológiája.

Sápi Viviennek Tímári Attila projektmenedzser a készülő autómodelleket mutatja Fotó: Fehér Márk

- A vírushelyzet miatt jelenleg nem tudok légiutas-kísérőként dolgozni, így kezdtem TikTok videókat készíteni – mondta Vivien. – Megtisztelő a felkérés, szerintem a fiatalokat legjobban ezekkel a rövid videókkal lehet elérni. Szolnokon végeztem agrármérnökként, így nem ismeretlen számomra ez a szakma sem. Vlogot szeretnék készíteni, ami megmutatja a mai nap élményét.

A házigazdák nem titkolt szándéka, hogy minél többen jelentkezzenek a Pannon Egyetem mechatronikai mérnök képzésére. A ZalaZone Ipari Zrt. Vezetője, dr. Háry András hangsúlyozta, nemcsak az ipari szereplőknek szeretnének teret adni, hanem kiemelten fontos a közép-és felsőfokú oktatási intézményekkel való jó kapcsolat. Gyakornoki programjukban jelenleg közel 100 egyetemi hallgató vesz részt.

A Kvártélyház több szakmai projektben működik együtt a ZalaZone-nal. Rendezvényeikkel, beiskolázási kampányaikkal a pályaválasztó fiatalokat szeretnék megszólítani. Tompa Gábor ügyvezető elmondta, az ő ötletük volt, hogy Sápi Vivient kérjék fel a szakmát népszerűsítő videó elkészítésére, amit nemsokára több internetes platformon nézhetnek meg az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában