Frissen Zalából

2021.12.22. 09:00

A közgyűlésről számolt be a Fidesz zalaegerszegi szervezete

Az újabb támogatások eredményeként a költségvetés főösszege 75,8 milliárd forintra emelkedett, ilyen magas sosem volt.

Arany Gábor

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Elsőként ezt emelte ki a legutóbbi közgyűlésen tárgyalt napirendi pontokból dr. Káldi Dávid, a Fidesz–KDNP-frakció vezetője kedden tartott sajtótájékoztatójukon. Szólt arról is, hogy az önkormányzat hatáskörébe tartozó díjak nem emelkedtek. Az első lakáshoz jutók támogatása érdekében az egy főre eső jövedelem határát megemelték, legfeljebb bruttó 278 572 forint lehet. Döntöttek arról is, hogy a Göcseji Tudásközpont – Helyi Termelői Piac a Vásárcsarnok szervezetén belül fog működni, a remények szerint a bevételeiből önfenntartó módon. Az uszodáról elmondta, az üzemeltetést át szeretnék adni az államnak, de a város a korábbi fenntartási összeggel, 40 millió forinttal hozzájárulna. 


Szilasi Gábor frakcióvezető-helyettes cáfolta azt a híresztelést, hogy az uszoda nem alkalmas nemzetközi versenyek megrendezésére, mert a létesítmény az úszószövetség (FINA) feltételeit teljesítve épült meg. 


Megemlítette azt is, hogy a közgyűlés 56,6 millió forintért értékesített területet a volt laktanyában egy magánvállalkozó számára. Feltételként határozták meg, hogy a leendő lakóépületek magassága a földszint plusz tetőteret nem haladhatja meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában