Frissen Zalából

2021.11.04. 16:00

Új funkciót is kap a volt hivatali épület Várföldén

A korábbi önkormányzati hivatal épületébe költözik át a könyvtár és a teleház, s ezzel párhuzamosan elvégzik annak felújítását, illetve a funkcióváltáshoz szükséges további munkálatokat. A fejlesztéshez a Magyar falu program 5,9 millió forintos pályázati támogatást biztosított a község számára.

Gyuricza Ferenc

Tóth Árpád a felújítás alatt lévő vizesblokkot mutatja

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A könyvtár áthelyezését helyszűkével indokolta Tóth Árpád, a település polgármestere. Mint mondotta, a korábbi helyén már nem fér el az állomány, a volt hivatal pedig kellőképpen tágas ahhoz, hogy ott el tudják helyezni a könyveket.

Tóth Árpád a felújítás alatt lévő vizesblokkot mutatja
Fotó: Gyuricza Ferenc

– Az önkormányzati hivatalt azért helyeztük át a faluházba, mert az sokkal inkább központi helyen található, illetve a közmunkásokkal is könnyebb ott a kapcsolattartás – magyarázta Tóth Árpád. – A háziorvosi rendelő ugyancsak áthelyezésre került, az így felszabaduló helyiségek egyikét könyvtárnak, a másikat számítógépes teremnek rendezzük be. Az épület felújítása a nyílászárók cseréjét, a fűtéskorszerűsítést, a régi linóleum padlózat helyett új burkolat kiépítését, a vizesblokk korszerűsítését, a villamos hálózat cseréjét, valamint a festést foglalja magába. Ezek együttes költsége várhatóan mintegy 5,9 millió forintot tesz ki, amit a pályázati támogatással teljes egészében le tudunk fedni.

A polgármester azt is elmondta, hogy a munkálatokat mintegy két hónapja kezdték el, s a kivitelező vállalása szerint legkésőbb decemberben be is fejezik. Ha valóban így alakul, akkor még idén birtokukba is veszik a felújított épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában