Frissen Zalából

2021.11.27. 10:00

Teljeskörűen felújították az utat Iklódbördőcén

Folt hátán folt – így jellemezte Sabján Krisztián, a község polgármestere annak a külterületi útnak a korábbi állapotát, amit nemrég újítottak fel a Magyar falu program támogatásával.

Gyuricza Ferenc

Cseresnyés Péter, Sabján Krisztián és Tiszai Norbert, a kivitelező Zalaroad Kft. ügyvezetője

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A 800 méteres szakasz átadóját pénteken tartották. A polgármester elmondta: régi terve volt az önkormányzatnak a Rózsa utcához csatlakozó út felújítása, hiszen azt a helyi lakosok, a zártkertek tulajdonosai, de a közeli tetőcserépgyárban dolgozók is rendszeresen használják. A teljes körű felújítást azonban két részre kell bontani, hiszen az út két helyrajzi számon található, most a hosszabbik szakasz készült el. Ez arra is lehetőséget biztosít, hogy Szécsisziget és Tormafölde felé, tehát az M70-es autópálya irányába mintegy három kilométerrel rövidüljön a távolság.

Cseresnyés Péter, Sabján Krisztián és Tiszai Norbert, a kivitelező Zalaroad Kft. ügyvezetője
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője hozzátette: ez már a sokadik olyan átadó, amit választókerületének falvaiban tartottak, azaz a helyiek jól használták fel azokat a fejlesztési forrásokat, amik a különböző pályázatok révén rendelkezésre álltak. Iklódbördőce csak a Magyar falu programból közel 50 millió forintot költhetett el. Ez azt is mutatja, hogy a fejlesztési célok terén a kormányzati elképzelések találkoznak a helyben élők kívánságaival, hangzott el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában