Frissen Zalából

2021.11.23. 10:00

Szebb és korszerűbb esőbeálló került egy zalalövői buszmegállóra

Újabb buszmegállóban cseréltette le az esőbeállót a város önkormányzata. A zalapatakai településrészen végzett beruházás a közterület-szépítő program részeként, saját erőből zajlott le.

Gyuricza Ferenc

Gyarmati Antal a felújított buszmegállónál Fotó: Gyuricza Ferenc

Gyarmati Antal polgármester elmondta: ezzel egyelőre véget ért a programnak azon része, mely az utasforgalom kényelme mellett esztétikai célokat is szolgált. A Kossuth utcában, a zalapatakai templom közelében található buszmegálló korábbi esőbeállója már egyáltalán nem felelt meg a kor követelményeinek, így a polgármester szerint időszerű volt a beruházás.

Gyarmati Antal a felújított buszmegállónál Fotó: Gyuricza Ferenc

- A zalapatakai megálló azok közé tartozik, melyek nagyobb utasforgalmat bonyolítanak le – magyarázta Gyarmati Antal. – Ennek ellenére itt már hosszabb ideje egy fémlemezből készült, korszerűtlen esőbeálló állt, amelynek a cseréjét a helyi lakosok is többször kérték, esztétikai okok miatt is. Anyagi kondícióink erre most biztosítottak lehetőséget.

A polgármester azt is hozzátette: az új esőbeálló mellett padok, szemétgyűjtő és csikktartó is szolgálják az utazók kényelmét. A térburkolatot az önkormányzat karbantartói készítették, a beruházást teljes egészében saját erőből finanszírozta a város. A közterület-szépítő program keretében az új esőbeálló telepítésével együtt Zalalövő városközponti részén négy darab szemétgyűjtőt helyeztek még ki, így az együttes költség 1,47 millió forintot tett ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában