Frissen Zalából

2021.11.23. 10:00

Szebb és korszerűbb esőbeálló került egy zalalövői buszmegállóra

Újabb buszmegállóban cseréltette le az esőbeállót a város önkormányzata. A zalapatakai településrészen végzett beruházás a közterület-szépítő program részeként, saját erőből zajlott le.

Gyuricza Ferenc

Gyarmati Antal polgármester elmondta: ezzel egyelőre véget ért a programnak azon része, mely az utasforgalom kényelme mellett esztétikai célokat is szolgált. A Kossuth utcában, a zalapatakai templom közelében található buszmegálló korábbi esőbeállója már egyáltalán nem felelt meg a kor követelményeinek, így a polgármester szerint időszerű volt a beruházás.

Gyarmati Antal a felújított buszmegállónál Fotó: Gyuricza Ferenc

- A zalapatakai megálló azok közé tartozik, melyek nagyobb utasforgalmat bonyolítanak le – magyarázta Gyarmati Antal. – Ennek ellenére itt már hosszabb ideje egy fémlemezből készült, korszerűtlen esőbeálló állt, amelynek a cseréjét a helyi lakosok is többször kérték, esztétikai okok miatt is. Anyagi kondícióink erre most biztosítottak lehetőséget.

A polgármester azt is hozzátette: az új esőbeálló mellett padok, szemétgyűjtő és csikktartó is szolgálják az utazók kényelmét. A térburkolatot az önkormányzat karbantartói készítették, a beruházást teljes egészében saját erőből finanszírozta a város. A közterület-szépítő program keretében az új esőbeálló telepítésével együtt Zalalövő városközponti részén négy darab szemétgyűjtőt helyeztek még ki, így az együttes költség 1,47 millió forintot tett ki.

Ezek is érdekelhetik