Frissen Zalából

2021.11.05. 13:00

Reményt adó vakcinák, szemészeti kutatások – Egészségnapot tartottak Zalaegerszegen

Csütörtökön a Keresztury VMK nagytermében tartotta 8. közös egészségnapját a Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Egyesülete és a Látásfogyatékosok Zalaegerszegi Kistérségi Egyesülete.

Fincza Zsuzsa

Dr. Ribiczey Pál a vírusokról a járványokról beszélt

Fotó: Fincza Zsuzsa

– Kistérségi körben korábban is szerveztünk egészségmegőrzést célzó rendezvényeket, amelyek olyan ­népszerűnek bizonyultak, hogy kiterjesztettük az egész megyére. A megyeszékhelyi önkormányzat és a Zalaegerszeg-Göcsej Lions Club támogatásának köszönhetően ezúttal is zalaegerszegi, lenti, nagykanizsai és keszthelyi, illetve környékbeli sorstársaink töltötték meg a termet. Tavaly a járvány miatt elmaradt a találkozónk, s ezúttal is a szokásosnál visszafogottabbat szerveztünk, állapotfelmérést, vizsgálatokat például most nem kértünk, az előadásokra koncentráltunk – fogalmazott Choma Balázs, a megyei egyesület elnökhelyettese, a kistérségi közösség elnöke.

Dr. Ribiczey Pál a vírusokról a járványokról beszélt
Fotó: Fincza Zsuzsa

Dr. Ribiczey Pál belgyógyász, infektológus főorvos előadásában a feketehimlő-járványtól a járványos gyermekbénuláson át a koronavírus-­járványig követte végig a vírusok ellen folytatott küzdelmet, sikereket, kudarcokat. Kiemelte a védőoltások fontosságát, javasolta a maszkhasználatot és a tesztelést. Dr. Papp Malvina bőrgyógyász főorvos nemcsak a betegségekről szólt, hanem a bőr őszi, téli ápolásának fontosságáról is, és segítséget nyújtott a látássérülteknek, hogy észrevegyék magukon a bőrelváltozásokat. Dr. Fatalin Krisztina szemész főorvos a látást érintő betegségek mellett a reményt adó kutatásokról, köztük Roska Botond neurobiológus és az általa vezetett nemzetközi kutató­csoport eredményeiről is beszámolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában