Frissen Zalából

2021.11.15. 09:00

Petrikeresztúron is elkészültek az útfelújítással

A közelmúltban leaszfaltozott Ady Endre utca avatóját tartották Petrikeresztúron.

Gyuricza Ferenc

Török Szabolcs Márk önkormányzati képviselő, Pálfi Tibor alpolgármester, Borvári Lili, Vigh László és Bátorfi Tamás önkormányzati képviselő a petrikeresztúri átadáson

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Borvári Lili polgármester elmondta: a lakosság régi kérése volt a beruházás, hiszen nemcsak családi házas övezet található itt, hanem a község egyes rendezvényeinek helyet adó sportpálya is, illetve innen közelíthető meg a Patóhegy, ahol 180 helyi gazda birtoka található, s nyolc vendégházának köszönhetően ma Magyarország 25 legjobb vidéki szálláshelye között szerepel. A jellemzően két- és négyágyas vendégházakban mintegy harminc személy szállásolható el.

Török Szabolcs Márk önkormányzati képviselő, Pálfi Tibor alpolgármester, Borvári Lili, Vigh László és Bátorfi Tamás önkormányzati képviselő a petrikeresztúri átadáson
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A polgármester hozzátette: az út burkolata nagyon rossz állapotban volt. A felújítás során 800 négyzetmétert aszfaltoztak le. A munkálatokra 85 százalékos támogatást, mintegy 18 millió forintot nyertek a Belügyminisztérium pályázatán, így 2,8 millió forintos önerőt kellett biztosítaniuk.

A térség országgyűlési képviselője, Vigh László egyebek közt arról beszélt, hogy míg a Magyar falu program jellemzően a kisebb volumenű, 5-10 millió forintos fejlesztési célokra biztosít fedezetet, addig a belügyminisztériumi pályázatok a nagyobb beruházásokat segítik elő. A petrikeresztúri Ady utca aszfaltozása egyrészt a helyi lakók életminőségének javítását segíti elő, ugyanakkor idegenforgalmi célokat is szolgál, főleg akkor, ha megvalósul a folytatása, amelyre benyújtotta már pályázatát az önkormányzat. Körülbelül egy kilométeres utat szeretnének még felújítani, így a Patóhegy végig aszfaltos úton lenne elérhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában