Frissen Zalából

2021.11.13. 07:00

Megújult Bánokszentgyörgy Hegyalja útja

A Magyar falu program keretében 12 millió forintból újult meg a közelmúltban 470 méter hosszan a település Hegyalja útja. Az átadást tegnap tartották, melyen Cseresnyés Péter a térség országgyűlési képviselője is részt vett.

Benedek Bálint

Baumgartner László polgármester és Cseresnyés Péter képviselő bejárta a megújult útszakaszt Fotó: Gergely Szilárd

Baumgartner László polgármester elmondta: a Hegyalja utca már nagyon rossz állapotban volt, különösen az itt található kereszt körüli rész használódott el az évek során, de másutt is kátyúk tarkították. A padkázás ugyan nem szerepelt a felújításra szánt 12 millió forintban, ám azt saját erőből megoldották.

Baumgartner László polgármester és Cseresnyés Péter képviselő bejárta a megújult útszakaszt Fotó: Gergely Szilárd

- Az új út viszonylag nagy forgalmat bonyolít, hiszen a szőlőhegyre vezet – folytatta a településvezető. – A jövőben szeretnénk kiépíteni Bázakerettye felé egy kerékpárutat, mely a turizmust erősítheti. Cseresnyés Péter az elkészült út bejárását követően kiemelte: a falvak a kormányzati szándéknak megfelelően nemcsak a hazai forrásból finanszírozott Magyar falu programból fejlődnek. Meg kell említeni a vidékfejlesztési lehetőségeket, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programot, illetve a Belügyminisztérium forrásait, zártkerti utak vagy épp intézmények korszerűsítésére szánt összegeit.

- Bánokszentgyörgy egyfajta minta lehet, hiszen szeretnék szebbé tenni a környezetüket. A településen a csapadékelvezetési gondok több mint 100 millió forintos beruházás segítségével rendeződhetnek, s lobbitevékenységem eredményeképp hét település közösen, 6 milliárd forintból indíthatja el a szennyvízberuházást – mondta a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában