Frissen Zalából

2021.11.23. 07:00

Megújul a 7404-es út Kiskutasnál

Egymilliárd forintot meghaladó értékű az a két beruházás, amelyek eredményeként megújul a Kiskutasra vezető 7404-es számú út, és megoldódik a település déli részén a csapadékvíz elvezetése.

Arany Gábor

Mórocz József igazgató, Vigh László parlamenti képviselő és Halász Gábor polgármester Fotó: Pezzetta

Erről tartottak hétfőn sajtótájékoztatót, amelyen Halász Gábor polgármester kiemelte, több évtizedes gondot sikerült megoldani, mégpedig egy időben, amiben a véletlen is közrejátszott. Az önkormányzat már régebben elkészíttette a csapadékvíz elvezetéséhez szükséges beruházás terveit, mert az elmúlt nyolc évben háromszor öntötte el áradat a falut. A munkálatokhoz a Településfejlesztési Operatív Programból nyertek 65 millió forint támogatást. A Magyar Közút Zrt. pedig a Magyar falu programból kapott 970 millió forintos támogatást a 76-os főút és a község déli határa közötti 4,1 kilométer felújítására, hangzott el a hétfői sajtóbejáráson.

Mórocz József igazgató, Vigh László parlamenti képviselő és Halász Gábor polgármester Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Ily módon összeért a két kiskutasi beruházás, amihez kapcsolódva megépítik a Kálócfapusztára vezető szilárd burkolatú utat is, erre pedig 7,5 millió forintot költenek. A polgármester szólt arról is, hogy az elmúlt években pályázati támogatásokkal újítottak fel két utcát, az imaházat, a játszóteret, az úgynevezett kulturális menedékházat, valamint az orvosi rendelőt, ahová korszerű felszerelések is érkeztek.

Mórocz József, a Magyar Közút megyei igazgatója elmondta, hogy a településre bevezető út nyáron elkezdett rekonstrukciója 70 százalékos készültséget ért el. Az alapját hat méter szélességben hidegremix- eljárással újították fel, erre 5-7 centiméter aszfaltréteg került, a kopóréteg pedig – ami 3,5 centiméter . tavasszal készül el, de az út már most is tökéletesen használható.

 

A beruházások kapcsán Vigh László országgyűlési képviselő kiemelte, az út nemcsak a településen élőket szolgálja, hiszen az Alma 2000 Kft.-t is sokan ezen közelítik meg. Ott pedig szüret idején több százan dolgoznak. Hasonló értékű beruházásra hosszú időre visszatekintve nincs példa, tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában