Frissen Zalából

2021.11.12. 17:30

Logisztikai központot avattak Keszthelyen

Átadták a BHS Trans Kft. új logisztikai központját, amely mintegy másfél milliárd forintból épült fel. Ez alkalommal utcanévtáblát is avattak.

Péter B. Árpád

Manninger Jenő országgyűlési képviselő, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, Nagy Bálint polgármester és Herbszt Gábor ügyvezető avatta fel a központot

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Péter B. Árpád

A logisztikai cég kilenc telephellyel rendelkezik Magyarországon, emellett jelen van például Romániában is. A keszthelyi építkezés az év elején indult, kormányzati támogatással.

Nagy Bálint polgármester arról beszélt az avatáson: nagy öröm ez a beruházás, amely országos szempontból is jelentős, a városban és térségében pedig kiemelt beruházásnak számít. A mintegy ötezer négyzetméteres bázis a jövőben 50 embernek ad majd munkát.

Manninger Jenő országgyűlési képviselő, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, Nagy Bálint polgármester és Herbszt Gábor ügyvezető avatta fel a központot
Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

– Azért is jelentős ez a fejlesztés, mert amikor Keszthellyel kapcsolatban terveznek a cégek, beruházók, akkor elsődlegesen a turizmussal kapcsolatos ágazatokban gondolkodnak – fogalmazott Nagy Bálint. – Ez rendjén is van így a város adottságai, történelme, kulturális értékei miatt, ám rendkívül fontos, hogy több lábon álljunk, és legyen szerepünk a gazdaság más ágazataiban is.

A polgármester szerint a mögöttünk lévő, majdnem kétévnyi pandémiás időszak megmutatta, mennyire fontos ez. Kiemelte: Keszthely a turizmus mellett például a logisztikában szeretne kitűnni, amelynek már az oktatási háttere is adott. Ez pedig vonzó lehet az itt beruházó cégek számára, hiszen helyben rendelkezésre áll majd megfelelően képzett munkaerő.

Fülep József, a BHS Trans Kft. kereskedelmi igazgatója az avatáson elmondta, a cég keszthelyi logisztikai központjának felépítése része annak a mintegy nyolcmilliárd forintos beruházásnak, amelyet a kormány támogatásával négy hazai helyszínen indítottak.

– Cégünk 100 százalékban magyar tulajdonú vállalat – folytatta az igazgató –, s hazai munkavállalókkal és szakmai tudással vesszük fel a versenyt a mai, már multisodott, nemzetközi nagyvállalatokkal tarkított logisztikai szegmensben. Tíz év alatt a BHS Trans családi méretű vállalkozásból nagyvállalattá fejlődött, és a hazai logisztikai piac meghatározó szereplőjévé vált. Majdnem ezer gépjárművel, több mint nyolcszáz munkatárssal, kilenc telephellyel s 100 ezer négyzetméter fedett raktárkapacitással rendelkezik jelenleg, épít „dolgozói felkészültségére, elkötelezettségére és tenni akarására”, s kiemelten kezeli, hogy az adott régió gazdasági fejlődéséhez hozzájáruljon – mondta az igazgató.

Az avatóünnepségen Nagy Bálint polgármester leleplezte a BHS nevét viselő utcanévtáblát, ugyanis így hívják az új logisztikai központhoz vezető közterületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában