Frissen Zalából

2021.11.03. 07:00

Kalliopé-díjat kapott Bubits Tünde Zalaegerszegen (videó)

Kedden délután másodszor adták át a Csősz Katalin által édesapja, Csősz József magyar-történelem szakos tanár (1938-2019) emlékére alapított Kalliopé-díjat, amelyet idén Bubits Tünde középiskolai magyar-ének szakos mestertanár, író, költő, a Pannon Tükör főszerkesztője nyert el az irodalomért nemcsak a tanórákon végzett 31 évnyi elhivatott pedagógusi munkájáért.

Arany Horváth Zsuzsa

Iványi Ildikó, Bubits Tünde, Csősz Kati és Gerencsér Katalin

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A díjazottat Gerencsér Katalin mestertanár, a díjátadó kuratórium tagja mutatta be, majd Iványi Ildikó, a díjátadó szervezését végző nyugdíjaspedagógus- klub elnöke beszélgetett vele és a díjat alapító, Párizsban élő egyetemi tanárral, történésszel. Az átadási ceremónián – melyet a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban rendeztek – elhangzott, hagyományteremtő szándékkal jött létre a díj, amit minden évben átadnak egy egerszegi magyartanárnak.

Iványi Ildikó, Bubits Tünde, Csősz Kati és Gerencsér Katalin
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Csősz József erdélyi származású volt, a szülei települtek át a Dunántúlra, majd Zalaegerszegre, 1961-72 között az akkori Ságvári Endre Gimnáziumban, majd a Munkácsy-szakközépiskolában tanított 1994-ig. A Kalliopé-díjjal (Kalliopé a görög mitológiában az epikus költészet múzsája) az oklevélen kívül könyvutalvány is jár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában