Frissen Zalából

2021.11.09. 14:00

Jól haladnak a keszthelyi Hotel Helikon megújításával

A tervek szerint halad a Hotel Helikon megújítása – adott tájékoztatást a WHB Group.

Péter B. Árpád

A cégcsoport azt közölte, jól haladnak a szerkezetépítők, a főépületben folyamatosan dolgoznak az erős- és a gyengeáramú szerelők, a szobák között már elkezdték a falak két oldali zárását a gipszkartonosok, a gépészek pedig az aknákban és a fürdőszobák falain végzik feladataikat.

Eközben megkezdődött az épület komplett statikai acélszerkezetének megerősítése, amely egyben az erkélykorlátok, homlokzati nyílászárók és a szerelt homlokzati falak fogadószerkezeteként is szolgál a jövőben.

A kivitelezők a tervek szerint haladnak a szálloda teljes megújításával

A WHB Group arról is beszámolt, hogy közben megérkezett a szálloda összes műanyag nyílászárója, ezek beszerelését a 9. emelettől lefelé végzik, eközben pedig a földszinten már beépítették az alumínium nyílászárókat, s megkezdődött a belső udvari homlokzat szigetelése is.

Időközben lekerültek a tetőről a távközlési szolgáltatók antennái, így a toronyépület szigetelését is megkezdhették a kivitelezők.

A társaság kiemelte: a beruházás célja a Hotel Helikon teljes felújítása, a használaton kívüli épület négycsillagos szállodává alakítása. A rekonstrukciót úgy tervezik, hogy a lehetőségekhez mérten megtartsák az ikonikussá vált részeket, például az erkélystruktúrát. A munkák eredményeként „egységes építészeti arculatú, értékmegőrző, kortárs megjelenésű épület jön létre” a Balaton-parton, szögezte le a WHB Group.

Ezek is érdekelhetik