Frissen Zalából

2021.11.18. 10:00

Hatvan évvel ezelőtt hunyt el Mező Ferenc – rá emlékeztek Pölöskefőn

A településen rendezték meg nemrégiben az 53. Nemzetközi Sporttörténeti Konferenciát. A társrendező Kárpát-medencei Sport Hagyományőrző Egyesület ezúttal a 60 éve elhunyt, művészeti versenyeken győztes egyetlen olimpiai bajnokra, a falu szülöttére, dr. Mező Ferencre emlékezett.

Benedek Bálint

Csíki András, Horváth Vilmos, Hegedűs László és Szollár Norbert koszorúzott dr. Mező Ferenc szobránál Fotó: ZH

November 21-én lesz 60 éve, hogy a kiváló sporttörténész elhunyt. A Pölöskefő központjában lévő szobornál koszorúzással emlékeztek tisztelői és a falu lakói. A konferencia első előadója, Horváth Vilmos, a Kárpát-medencei Sport Hagyományőrző Egyesület elnöke felelevenítette dr. Mező Ferenc páratlanul gazdag életművét, kiemelve, hogy a tudós tanárember soha nem felejtette el zalai gyökereit.

Csíki András, Horváth Vilmos, Hegedűs László és Szollár Norbert
koszorúzott dr. Mező Ferenc szobránál Fotó: ZH

A csíkszeredai Csíki András, Hargita megye volt sportigazgatója Gyergyószentmiklós 100 éves labdarúgásáról mesélt, míg a délvidéki, magyarkanizsai Hegedűs László „Sport a bélyegeken az egykori Jugoszláviában ” címmel tartott – történelemmel is fűszerezett – előadást. A konferencia zárásaként a zalaegerszegi Bérces Edit ultramaraton-futó, többszörös világrekorder mesélt izgalmas és érdekes pályafutásáról, küldetéséről, a futás gyötrelmeiről és szépségeiről. A vendéglátó, Szollár Norbert polgármester és a résztvevők abban maradtak, hogy jövőre ismét összegyűlnek Pölöskefőn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában