Frissen Zalából

2021.11.04. 07:00

Felszólításnak szánta – Dr. Csernus Imre pszichiáter tartott előadást Nagykanizsán

Élj szívből, avagy a meg nem oldott félelmek a fejlődés gátjai címmel tartott előadást szerdán dr. Csernus Imre pszichiáter a magyar tudomány napja alkalmából a HSMK-ban középiskolás fiataloknak.

Benedek Bálint

Csernus Imre az előadása közben

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Az ismert pszichiáter előadását a Nagykanizsai Szakképzési Centrum szervezte, melynek főigazgatója, Anda Zoltán elmondta: a vírushelyzet miatt idén nem tarthattak több előadó részvételével rendezvényt, ám szerették volna emlékezetessé tenni ezt a napot. Csernus doktor a pszichiátria jeles és közismert képviselője, ezért döntöttek mellette. A diákokon kívül a pedagógusok is képviseltették magukat, hiszen a téma minden korosztályt érdekel és foglalkoztat.

Csernus Imre az előadása közben
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Az előadásra megtelt a színházterem. Dr. Csernus Imre a tőle megszokott nyers őszinteséggel nyitotta a másfél órás beszélgetést, melyben olykor poénok is elcsattantak, de többször megfagyott a levegő. Az előadását felszólításnak szánta, választásnak. A szakember úgy érzi, hogy bár sok ember megteremtette az anyagi javakat, az életéből mégis hiányzik a felhőtlen boldogság. Az idő megy, de sokan nem cselekszenek időben az életük jobbá tételéért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában