Frissen Zalából

2021.11.13. 16:42

Felavatták a hegyre vezető, új aszfaltos utat Gutorföldén

Felavatták Gutorfölde rádiházi településrészén a több mint 10 millió forintból kialakított hegyre vezető új, aszfaltos utat szombaton a Márton-napi pincebejárással összekötve.

Korosa Titanilla

Útavatás szalagátvágással és pezsgővel, b-j Cseresnyés Péter és Nyakas István

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

A rádiházi hegyen Nyakas István polgármester elmondta, hogy régóta várták már a gazdák, hogy elkészüljön a szilárd burkolatú út, mert nehéz volt ezen a szakaszon a közlekedés. Nemrégiben a Magyar falu program nyújtotta támogatásból végezték el a munkát. Az avatáson jelen voltak a hegyi gazdák is, akik az út menti környezetet tették rendbe. A polgármester arról is beszélt, hogy nemcsak helyiek, hanem távolabb élők is gondoznak birtokot a hegyen, illetve 15 állandó lakosa is van a hegyhátnak, ezért is szerették volna fejleszteni az infrastruktúrát.

Útavatás szalagátvágással és pezsgővel, b-j Cseresnyés Péter és Nyakas István
Fotó: Zalai Hírlap

Az eseményen részt vett Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, aki arról is beszélt, hogy Zalában jó minőségű borokat lehet kóstolni, az elmúlt évtizedekben fejlődésnek indult a zalai szőlő és borkultúra. A rádiházi hegyen a szőlőművelést most egy útfelújítás is segíti, amit hazai forrás felhasználásával valósítottak meg.

– A magyar gazdaság az elmúlt 10 évben oda fejlődött, hogy nemcsak külföldi és hitelből származó támogatásokra számíthatunk, hanem saját költségvetési forrásokra is, mert a gazdaság az utóbbi 5-6 évben meredeken ívelt felfelé – hangsúlyozta Cseresnyés Péter. – Hazai forrásból is sikerült olyan keretösszegeket elkülöníteni, melyeket a vidék Magyarországa tudott felhasználni, hisz a Magyar falu program nyújtotta magyar adóforintok kimondottan az 5 ezer fő alatti településekre kerülnek. A mi választókörzetünkben több mint 3 milliárd forintot fordíthattak a települések utak, járdák, közintézmények felújítására, valamint olyan fejlesztésekre, melyek az ott élők életét könnyebbé, kényelmessé teszi. Emellett voltak más programok is, melyekre pályázhattak. A mindenkori kormánynak óriási tartozás van a vidékkel szemben, de az elmúlt 10 évben a politikai odafigyel a vidékre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában