Frissen Zalából

2021.11.01. 18:44

Ezek a korlátozások lesznek érvényben Zalaegerszegen

Újra jelentkezett járványvédelmi tudnivalókkal Balaicz Zoltán polgármester a Facebookon.

ZH

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere

Fotó: ZH Archívum

Balaicz Zoltán emlékeztetett arra, hogy központi, az egész országra kiterjedő döntés alapján november 1-jétől kötelező orrot és szájat eltakaró maszkot viselni a tömegközlekedési eszközökön, a helyi és helyközi autóbuszokon, a vonatokon, a pályaudvarokon és a meg­állóhelyeken. A maszkviselés alól felmentést kapnak a 6 év alatti gyermekek, az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve az autizmus spektrumzavarral élők.

Zalaegerszegen, a polgármesteri hivatalban keddtől ügyintézésre csak a földszinten kialakított munkaállomásokon lesz lehetőség. Az ügyfélfogadás során mind az ügyfeleknek, mind a hivatali ügyintézőknek kötelező lesz a maszkviselés. A kézfertőtlenítés biztosított.

A Városi Ügyfélszolgálati Irodában, minden egészségügyi intézményben, tehát az orvosi rendelőkben is kötelező a maszkviselés. Ugyanez vonatkozik a látogatókra és a külső személyekre a zalaegerszegi idősotthonokban és szociális intézményekben.

Elkezdik az átoltottság felmérését a polgármesteri hivatalban, az önkormányzati intézményeknél és cégeknél, döntést később hoznak az oltásokkal kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában