Frissen Zalából

2021.11.30. 15:00

Az Öreghegyen járt a Mikulás

Advent első vasárnapján Besenyő- Öreghegyen a polgárőrök gyerekei, unokái és az egyesület környezetvédő barátai is kaptak ajándékot. A civil közösség 6. karácsonyváró ünnepségére traktor vontatta járgányán bepöfögött a Mikulás is.

Fincza Zsuzsa

A Mikulás a megajándékozott gyerekek körében Fotó: Fincza Zsuzsa

A környezetvédelemben egész évben jeleskedő Besenyő és Öreghegy Polgárőr Egyesület tagjai feldíszítendő karácsonyfának még októberben elültettek egy nordmann tűlevelűt, így az idén már élő fenyőt öltözöttek ünneplőbe a Péter-Pál kápolna előtt. Mivel egészen Lappföldig híre ment a környéken gyakran játszó polgárőrgyerekek és -unokák jó magaviseletének, úgy döntött a Mikulás, hogy a hivatalos időpontnál egy héttel korábban, a közösség adventi ünnepségén meglátogatja őket.

A Mikulás a megajándékozott gyerekek körében
Fotó: Fincza Zsuzsa

A mikuláscsomagokkal teli puttonya mellé felpakolt a járgányára 3 nagy zsák napraforgómagot, amit az egyesület kért a környezetvédő barátai számára. A polgárőrök a Botfán dr. Illyés Zoltán vezetésével tevékenykedő természetvédőkkel már 4 éve együtt mentik Aranyoslapnál a békákat, és Simon Józsefnek, az egyesület tagjának köszönhetően már második alkalommal segítik nagyobb mennyiségű napraforgómaggal a madarászokat is. Egy zsák szotyolát az egyesület is kapott ajándékba, hogy legyen mivel etetni a kápolna melletti madáretető kosztosait, a tervek szerint ugyanis a környezetvédők köszönetképpen a télen Öreghegyen is tartanak majd madárgyűrűzést, ahova meghívót kaptak a polgárőrök gyerekekkel, unokákkal együtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában