Frissen Zalából

2021.11.22. 14:00

Az erdő „arcairól” készített tanulmányt a nagykanizsai származású Novák Vivien

A nagykanizsai származású Novák Vivien a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem végzős mesterszakos tájépítész hallgatója egy erdei tanösvény tervével a fővárosi Főkert Zrt. ötletpályázatán a harmadik helyet érdemelte ki.

Benedek Bálint

Forrás: Zalai Hírlap

Vivien saját bevallása szerint az egyetem és a szakmán belül kínálkozó lehetőségek miatt él Budapesten. Hét évvel ezelőtt végzett a Batthyány-gimnáziumban. Egy kis kitérő után 2015-ben került tájrendező és kertépítő mérnöki alapképzésre. Sikeres államvizsga után mesterszakon folytatta tovább és most tölti az utolsó félévét.

Fotó: Zalai Hírlap

– Tavaly a budapesti Főkert Zrt. kiírt egy Hármashatár-hegyi ötletpályázatot diákok számára, amelyre az évfolyamtársainkkal egyetemi óra keretein belül készültünk különböző installációkkal – fogalmazott a fiatal hölgy. A pályázat lényege volt, hogy egy nemzetközi projekt keretein belül olyan installációt tervezzünk, amely térben állandó, de ezzel szemben időben viszont változó. Az általam kigondolt installáció két részből állt. Az egyik egy „Erdőtárnak” elnevezett objektum, amely, mint egy könyvtár úgy működne. Viszont ezzel szemben az erdőben kirándulók alakítanák az évszakoknak megfelelően, és hogy minél többen jobban megismerhessék az erdő számtalan arcát. A másik pedig a fák szeretetére, ölelésére hívja fel a figyelmet.

Fotó: Zalai Hírlap

A pályázat kiírója a beküldött anyagok közül kiválasztotta a legjobb hármat, amelyek ezek után nemzetközi megmérettetésen mentek keresztül, ahol hét ország 3 legjobb pályaművei közül (összesen 21) választották ki Novák Vivienét a 3. legjobbnak. A díjátadót a szlovéniai Ljubljanában tartották, ahol a díjat a város alpolgármestere, professzor Janez Kozelj adta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában