Frissen Zalából

2021.11.11. 11:30

A Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársait köszöntötték

A Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársait köszöntötte szerdán Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő a szociális munka napja alkalmából, és díjakat is átadtak.

Benedek Bálint

A díjazottak az intézményvezetővel és a politikusokkal. Balról, első sor: Horváth Szilvia, Meszes Renáta, dr. Kaszás dr. Kocijancic Gizella intézményvezető, Kolcsár Anikó, Balogh László. Második sor: Cseresnyés Péter, Gerő Sándor, dr. Józsa Csaba és Magyar Eszter

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A Zrínyi utcai intézményben összegyűlt dolgozókat Balogh László köszöntötte, aki beszédében elmondta: ha nincs senki, aki kapaszkodót nyújthat, akkor minden energia, erő és hit, minden tehetség, motiváció, illetve kreativitás széthullik a sokfelé forgácsolódó célok garmadájában.

– Azt jelképezi e találkozás is a szociális munka napja alkalmából, hogy az életben oly sokfelé irányuló figyelem közepette észre kell vennünk a legfontosabbat – folytatta. – Ez pedig gyermekeink, családunk, közösségeink és embertársaink testi és lelki egészsége, az ő jövőjük, mert ez a mi közös világunk létének garanciája. A lét biztonságát szavatoló horgonyai a szociális szféra dolgozói, akiknek kulisszák mögötti hivatása nélkülözhetetlen feladat és kihívás. Az elesettek, a kirekesztettek, a rászorulók, a szegények és betegek segítői ők, akik az ország egyharmadának nyújtanak támogató kezet, mert ennyien részesülnek szociális ellátásban. A kanizsai intézmény, dr. Kaszás dr. Kocijancic Gizella igazgató vezetésével magas szinten végzi feladatát, mindenkit nagy gonddal és odafigyeléssel segítenek.

A díjazottak az intézményvezetővel és a politikusokkal. Balról, első sor: Horváth Szilvia, Meszes Renáta, dr. Kaszás dr. Kocijancic Gizella intézményvezető, Kolcsár Anikó, Balogh László. Második sor: Cseresnyés Péter, Gerő Sándor, dr. Józsa Csaba és Magyar Eszter
Fotó: Zalai Hírlap

Cseresnyés Péter kiemelte: a koronavírus-járvánnyal terhelt, nehéz időszakban a szociális szektorban dolgozókra is nagy teher hárult, helytállásukért a társadalom egészétől elismerés és köszönet jár.

– Az egészségügyben tevékenykedők a frontvonalban dolgoztak, és életeket mentettek, a szociális szféra munkatársai mindazokat támogatták, akik ebben a helyzetben rászorulóként segítséget kértek – tette hozzá az államtitkár. – A betegség még köztünk van, de a védőoltással el lehet kerülni azt a helyzetet, ami a környékbeli országokban tapasztalható. Szerencsére hatmillió ember úgy érezte, hogy nem csak saját maga, hanem a közössége miatt is fontos az oltás felvétele. Arra kérem a szociális szférában tevékenykedőket, hogy segítsenek a védőoltás népszerűsítésében, hiszen azt tudjuk: életet menthet.

Ezt követően Balogh László polgármester oklevéllel jutalmazta a kiemelkedő munkát végző dolgozókat. Elismerést vehetett át Horváth Szilvia, Meszes Renáta, Kolcsár Anikó, Gerő Sándor, dr. Józsa Csaba és Magyar Eszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában