Frissen Zalából

2021.11.12. 13:00

A felekezetek közti együttműködésről is tárgyalt dr. Székely János Szentgyörgyvölgyön

A felekezetek közti együttműködésről is tárgyalt Bódis Tamás lelkésszel szerdai püspöki vizitációja során a Szombathelyi egyházmegye püspöke. Dr. Székely János egyebek mellett közös istentisztelet lehetőségét vetette fel.

Gyuricza Ferenc

Bódis Tamás, Molnár Árpád és dr. Székely János a szentgyörgyvölgyi katolikus templomban

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A szombathelyi főpásztor az elmúlt napokban püspöki vizitációt tartott a határ menti térségben. Ennek során Szentgyörgyvölgyre is ellátogatott, ahol nemcsak a Szent György-­templom állapotát mérte fel, de Bódis Tamás református lelkésszel, illetve Molnár Árpád csesztregi plébánossal közösen imaalkalmat is tartott. Utóbbi kapcsán dr. Székely János olyan javaslattal fordult a református közösség lelkészéhez, hogy a 2022 januárjában esedékes ökumenikus imahéten – demonstrálva többek közt a kereszténység egységét, illetve a felekezetek közötti összetartozást és együttműködést – tartsanak közös istentiszteletet, amelyen a püspök személyesen is részt venne.

Bódis Tamás, Molnár Árpád és dr. Székely János a szentgyörgyvölgyi katolikus templomban
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Szentgyörgyvölgyön a református egyház bír a nagyobb felekezettel, ám mindkét gyülekezet küzd a lemorzsolódással. A püspök a helyi hitélet erősítése érdekében ezért további együttműködési javaslatokkal is élt, így többek közt olyan közösségek létrehozásának lehetőségét is felvetette, amelyek révén az egyházak lelki támaszt nyújthatnak, vagy adott esetben szenvedélybetegségek leküzdésében is segítséget jelenthetnek a lakosságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában