Frissen Zalából

2021.11.01. 15:30

Felavatták a megújult főutat Nemespátrón

Felavatták a megújult főutat Nemespátrón, illetve a temetői szakaszon is a napokban fejezték be a munkálatokat.

Korosa Titanilla

yorfyBalazsesCseresnyesPetervagtakatanemzetiszinuszalagot

Győrfy Balázs polgármester érdeklődésünkre elmondta, hogy a Belügyminisztérium által kiírt program nyújtotta támogatással újult meg a főutca a faluban.

-A pályázathoz 25 százalék önerőt biztosított önkormányzatunk – mondta. – Mintegy 18 millió forintos beruházásról van szó, melyből mintegy 480 folyóméter hosszban végezték el az útburkolat megújítását 3,8 méter szélességben, illetve az út két oldalán padka is készült.

Győrfy Balázs és Cseresnyés Péter vágta át a nemzeti színű szalagot

A közúti közlekedés és a buszforgalom is folyamatos ezen a szakaszon, amit most már jó minőségű úton tehetnek meg az itt élők és a településre érkezők.

Győrfy Balázs arról is tájékoztatott, hogy a temetőben is végeztek útburkolat felújítást 160 m hosszban saját erőből. A további tervek közt szerepel, hogy a többi útszakaszt is felújítják, hiszen – mint a polgármester kiemelte – az önkormányzati testület célja, hogy a belterületi utak legyen rendben, utána pedig lépnek tovább a zártkerti utak fejlesztésére.

A út avatásán részt vett Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő is, aki a fejlesztéshez kapcsolódóan elmondta, hogy régóta vártak már a helyiek arra, hogy ez a szakasz megújuljon, de nem ez az egyetlen felújítás a faluban, hiszen idén már átadták egy másik útszakaszt is, mely megvalósításához az önkormányzat is hozzájárult, hogy a helyiek igényeit kielégítsék. Továbbá falubuszt is nyertek az elmúlt időszakban, így több mint 50 millió forintot tudott magáénak Nemespátró, amit fejlesztésekre, vagy az itt élők kényelmét szolgálva tudtak elkölteni. A politikus hangsúlyozta, hogy még a kisebb lélekszámú falvai is tudnak élni azokkal a lehetőségekkel, melyekkel a kormány a vidékfejlesztést támogatja, hogy olyan körülményeket biztosítsanak a kisebb falvakban is, melyek a településhez való ragaszkodást, a lélekmegtartó erőt növelik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában