Frissen Zalából

2021.10.03. 14:00

Több száz cica és gazdáik életét segítik a zalai önkéntesek

Több száz cica és gazdáik életét segítik azok az önkéntesek, akikhez a hétvégén látogatott el Vigh László országgyűlési képviselő.

Arany Gábor

Müller Roxána és Sabján Helga az adományokkal, Vigh László kezében az egyik gazdira váró cica, Áfonya Fotó: Arany Gábor

Mint emlékeztetett rá, Assisi Szent Ferenc élete előtt tisztelegve 1931. óta október 4-én tartják az állatok világnapját. Ezt megragadva látogatott el a Bársonytalp a Cicákért Zala Egyesület egerszegi gyűjtőpontjára, és vitt két zsák tápot, hogy ily módon is felhívja a figyelmet a felelős állattartásra, illetve azok támogatására, akik igyekeznek gondoskodni a gazdátlanná váló állatokról.

Az egyesület aktivistáival beszélgetve megemlítette, hogy elkezdődött az állatvédelmi törvény felülvizsgálata, amihez internetes kérdőív kitöltésével is lehet észrevételeket fűzni. Hazánkban 2 millió kutya és 2,2 millió macska él, az állatok ivartalanítását akciókkal segíti az állam, ilyen elem található a Magyar falu programban is, emelte ki végezetül.

Müller Roxána és Sabján Helga az adományokkal, Vigh László kezében az egyik gazdira váró cica, Áfonya Fotó: Arany Gábor

A Bársonytalpak zalai közössége másfél évtizede működik, négy éve alakultak egyesületté. Jelenleg 10 tagot és több tucatnyi önkéntest számlálnak, ezt Müller Roxána az egyesület titkára mondta el érdeklődésünkre. A kóbor állatok befogás után ideiglenes befogadóhoz kerülnek, ezt az ivartalanítás követi, ami fő céljuk, Ez után keresnek nekik gazdát. Jelenleg a megyében több száz szabadon vagy gazdánál élő cica élelmezését, ellátását segítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában