Frissen Zalából

2021.10.28. 10:00

Több fa a temetőkben – A látogatás rendjéről is szó volt a zalaegerszegi sajtótájékoztatón

A város fásítási programjába bevonják a sírkerteket is, erről is szó esett szerdán a halottak napja előtt megtartott tájékoztatón, amelynek helyszíne ezúttal a zalabesenyői temető volt, ahol a ravatalozót nemrég újították fel, és renoválás után visszakerült a Skublics család síremléke.

Arany Gábor

Tóth László, Gecse Péter és Horváth István a zalabesenyői temető felújított ravatalozója előtt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

A településrész önkormányzati képviselője, Gecse Péter alpolgármester arról is szólt, hogy a fásítási programban a ságodi temetőnél már megkezdődött a munka, és itt tíz autót befogadó parkoló is épül. Elmondta még, hogy megújult a botfai temetőben a ravatalozó és a temetői kerítés északi része.

A városban 17 sírkert található, ebből 11 működő, 2 hősi és 4 lezárt. Ez összesen 30 hektár területet jelent. Ezt Horváth István, a Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője mondta el. A legnagyobb a Kiserdei úti Új temető, ahol 16 hektáron 5000 sírhely található.

Tóth László, Gecse Péter és Horváth István a zalabesenyői temető felújított ravatalozója előtt
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Horváth István kitért rá, az Új temető egy hétig le volt zárva idén egy nagyobb vihar miatt, amely egészséges fákat is ledöntött, síremlékeket is megrongált. Felhívta rá a figyelmet, hogy a hét végén a két nagy temető 6–20 óra között lesz nyitva, a kertvárosi altemplom pedig 7–19 óra között. Gépjárművel a Göcseji úti temetőbe nem, a Kis­erdei útiba csak mozgáskorlátozott-igazolvánnyal, illetve külön engedéllyel lehet behajtani.

A következő napokban megnő a forgalom a sírkertek környékén, erre Tóth László őrnagy, a rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztályának vezetője hívta fel a figyelmet. Tömegre, a forgalmi rend változására kell készülni, s fokozott rendőri jelenlétre számítani. A fő cél a segítségnyújtás, amiben a polgárőrök is közreműködnek, tette hozzá. Tanácsokat is adott: minimális értéket vigyünk magunkkal, és gondoskodjunk otthonunk biztonságáról távollétünkben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában