Frissen Zalából

2021.10.26. 15:00

Testvértelepülési találkozóvá vált az ünnep Szilvágyon

Több rendezvényből álló programsorozatot bonyolított le az elmúlt hét végén a göcseji község önkormányzata.

Gyuricza Ferenc

A Bibrics néptáncegyüttes műsora a szilvágyi rendezvényen

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Megemlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójáról, megrendezték a helyi szépkorúak ünnepnapját, s mindezt testvértelepülési találkozóval is összekötötték.

Ennek okán teljesen megtelt a község kultúrháza, ám – mint azt Péntek Katalin polgármester lapunknak elmondta – ez egyáltalán nem újdonság a településen, az egyik legjobb példa erre a szeptemberi Göcseji Szilvafesztivál, amely az elmúlt másfél évtized alatt a térség legnagyobb rendezvényeinek egyikévé vált.

A Bibrics néptáncegyüttes műsora a szilvágyi rendezvényen
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

– Büszkén mondhatom, hogy nagyon összetartó közösség a miénk, számos olyan programunk van, amiből a lakosság jelentős hányada kiveszi a részét – jelentette ki Péntek Katalin. – Ez a munkára éppúgy igaz, mint a kulturális, hagyományőrző vagy közösségi rendezvényeinkre. A szépkorúak ünnepét azért tartottuk praktikusnak összevonni más programmal, mert a lakosságszámhoz képest viszonylag kevés a nyugdíjasunk, s egészségi állapotuk vagy egyéb ok ­miatt amúgy sem tud mindenki eljönni, így viszont egy méltó rendezvényt tarthattunk tiszteletükre – magyarázta.

A polgármester pontos adatokat is mondott. A közel kétszáz lakosú településen 53 fő van nyugállományban, ebben a számban a valóban idős­korúak mellett azok is szerepelnek, akik a közelmúltban érték el a nyugdíjkorhatárt. Közülük a már említett okok miatt mintegy 30-35 fő jelenlétére számíthattak. A testvértelepülési találkozóval viszont megtelt a kultúrház, mintegy százan tapsolhattak a fellépőknek, köztük a Hevesi Sándor Színház művészeinek, a Bibrics néptáncegyüttesnek, valamint a Felvidékről érkezett nagymadi Bicsak Népdalkörnek.

– A nagymadiakkal nagyon jó kapcsolatot sikerült kialakítanunk – folytatta Péntek Katalin. – Idén már másodszor járnak nálunk, a szilvafesztiválon is jelen voltak, s most is megtiszteltek bennünket, még inkább emelve az októberi ­közösségi programunk jelentőségét – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában