Frissen Zalából

2021.10.19. 11:00

Tavasszal kezdődhet a csapadékvíz-elvezetés Várföldén

Tavasszal megkezdődhetnek azok a munkálatok, amelyek a dél-zalai település bel- és csapadékvíz-elvezetési nehézségeit hivatottak megoldani. A nagyszabású projekthez közel 53 millió forintos pályázati támogatást nyert az önkormányzat.

Gyuricza Ferenc

Várföldén tavasszal kezdődik a munka

Fotó: ZH Archívum

Minderről Tóth Árpád polgármester tájékoztatta lapunkat, aki azt is elmondta, hosszú ideje megoldatlan probléma a községben a csapadékvíz elvezetése, s nemcsak az út menti árkok eliszaposodása, hanem az Alsó-Válickába vezető Várfölde-patak alsó része és az úgynevezett Póka-árok medrének állapota miatt is. Az önkormányzat ezért 2021 februárjában pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programhoz, amely révén valamivel több mint 52,9 millió forintos támogatást kaptak.

Várföldén tavasszal kezdődik a munka
Fotó: ZH Archívum

– Ennek köszönhetően a Fő út és a Kossuth utca alsó részén, valamint a Béke utcában tudjuk az árokmedrek állapotát rendezni – folytatta a polgármester. – Ahol szükséges, ott burkolni is fogjuk az árkokat. Az érintett szakaszokon a kocsibejárók szintén felújításra kerülnek a projekt részeként. A beruházás keretében sor kerül továbbá az Alsó-Válicka felé vezető vízfolyások, a már említett Póka-árok és Várfölde-patak alsó részén a medrek kotrására is.

Tóth Árpád kérdésünkre azt is elmondta: a kivitelezési munkák a tervek szerint 2022 áprilisában indulhatnak. Jelenleg az engedélyezési és kiviteli tervek elkészítésén dolgoznak, ennek legkésőbb március 31-ig le kell zárulnia. A teljes projekt 2023. május 31-ig fejeződik be, addigra a pénzügyi elszámolást is el kell végeznie a település önkormányzatának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában