Frissen Zalából

2021.10.11. 14:25

Szennyvízprojektzáró rendezvényt tartottak Lentiben

Több Zala és Vas megyei településen is megtörtént az elmúlt időszakban a szennyvízelvezetési, és -kezelési rendszer fejlesztése egy komplex térségi program keretében. Erről tájékoztattak az érintettek hétfőn a Thermal Hotel Balance szállodában.

Korosa Titanilla

A program zárórendezvényén b-j Horváth László, Vigh László, Arnhoffer András és Both Zoltán

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

A zalai projektterületen Lentiben befejeződött a Bánffy utca és a Gyár út szennyvízhálózatának korszerűsítése és elvégezték a bekötéseket, továbbá modernizálták a szennyvíztisztító-telepet. A létesítmény fejlesztésével felszámolhatóvá vált Rédicsen az elavult szennyvíztelep. Emellett kiépítették a szennyvízhálózatot Pórszombaton és Szilvágyon. A Lenti központú szennyvíz-elvezetési agglomeráció falvaiból – Rédics, Resznek, Belsősárd, Külsősárd, Pórszombat, Szilvágy – érkező szennyvizet a lenti telep fogadja és kezeli. A projekt keretében Zalalövőn szintén korszerűsítették a szennyvíztisztító telepet az új csatornavezeték és két új átemelő kiépítése mellett.

A program zárórendezvényén b-j Horváth László, Vigh László, Arnhoffer András és Both Zoltán
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Horváth László, Lenti polgármestere jelentős előrelépésnek nevezte a fejlesztést, mely hozzájárul ahhoz, hogy Lenti még egészségesebb és környezetbarát város legyen.

Vigh László miniszteri biztos, országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a régi, elavult szennyvízrendszereket fejleszteni szükséges, illetve kiépíteni azokon a településeken, ahol még nincs. Most ez ebben a térségben több helyszínen is megtörtént mintegy 5 milliárd forintból.

Both Zoltán, a kivitelező Szabadics Zrt. projektvezetője a projekt műszaki tartalmáról elmondta, hogy 17 településen megépítettek 34 kilométer hosszú gravitációs és 17 km bekötővezetéket, s mintegy 1700 ingatlant kötöttek rá szennyvízhálózatra. Megújult még 3 szennyvíztelep és jelentős úthelyreállítást végeztek.

Végül Arnhoffer András, a rendszert üzemeltető Zalavíz Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a fejlesztéssel minden településen biztonságossá vált a működtetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában