Frissen Zalából

2021.10.22. 07:00

Rekordszámú érdeklődőt vonzott Nagykanizsán a Road Safety

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. az Erzsébet téren tartotta a „Road Safety – biztonság az első” című közlekedésbiztonsági oktatási programsorozatát, mely rekordszámú, 1800 érdeklődőt fogadott az egy hét alatt.

Benedek Bálint

Lázár László és Cseresnyés Péter a látványos minivárosban beszéltek a közlekedés biztonságról Fotó: Szakony Attila

A helyszínen tegnap sajtótájékoztatót tartottak, ahol Lázár László a szervezet kommunikációs igazgatója elmondta: kiemelt küldetésük, hogy támogassák a gyermekek biztonságos közlekedésre való nevelését, s szeretnék elérni, hogy minél kevesebb halálos baleset történjen az utakon. A miniváros arra szolgál, hogy a gyerekek minél előbb megtanulják a közlekedés alapjait. A jelen gyermeke, a jövő közlekedője.

Cseresnyés Péter és Lázár László a látványos minivárosban beszéltek a közlekedés biztonságról Fotó: Szakony Attila

- Ha közlekedésről van szó, akkor a háttérben ott van az Innovációs és Technológiai Minisztérium, amelyik támogatja ezt a tevékenységet – mondta Cseresnyés Péter. – Annak is örülök, hogy 1800 fő látogatott a helyszínre és ha játékos formában is, de betekintést nyerhetett a közlekedésbe. Talán az itt megkapott információ tudatosabbá teszi a jövő generációját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában