Frissen Zalából

2021.10.26. 19:00

Nyugat-dunántúli roma közgyűjtemény címmel nyílt tárlat Nagykanizsán

Az ANOSZTRU Országos Cigány Egyesület szervezésében a Bogdán János Közösségi Házban a Nyugat-dunántúli roma közgyűjtemény című kiállítást tekinthette meg a közönség a roma kulturális kavalkád részeként.

Benedek Bálint

Hagyományos mesterségek tárgyi emlékeit is felvonultatja a tárlat

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A civil szervezet a Teleki utcai intézményben több mint egy évtizede ingyenesen látogatható állandó tárlatot szeretné népszerűsíteni. Teleki László, az egyesület elnöke elmondta: minden kisebbségnek, nemzetiségnek fontos, hogy saját kultúráját, népszokásait megőrizze. A tárlaton hagyományos mesterségek – kosárfonás, hálószövés, fafaragás – tárgyi emlékei láthatók a művészeti alkotások mellett.

Hagyományos mesterségek tárgyi emlékeit is felvonultatja a tárlat
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Szeretnénk, ha diákcsoportok is eljönnének megtekinteni a gazdag, térségünkben egyedülálló gyűjteményünket – mondta Teleki László. – Az írott anyagok, például a versek is lényegesek ahhoz, hogy a roma kultúra értékeit minél többen megértsék és elfogadják. Érdekességképpen kiemelném, hogy a gyűjteményben cigány–magyar szótár is található, aki esetleg nyelvtanuláshoz használná, ki is kölcsönözheti néhány hétre. Munkanapokon 8 órától 16 óráig látogatható a tárlat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában