Frissen Zalából

2021.10.08. 12:00

Vidékfejlesztési munkájáért kapott elismerést Guitprechtné Molnár Erzsébet Nován

Zalában már nincs olyan ezer fő alatti tele­pülés, ahol ne működne falugondnoki szolgálat. A falugondnokok képzése kikerül a Zalai Falvakért Egyesület kezéből, egy kormányrendelet a megyei önkormányzatok hatáskörébe utalta azt.

Gyuricza Ferenc

Guitprechtné Molnár Erzsébet és Szeder-Kummer Mária Fotó: GYF

Erről is szó esett a civil szervezet minapi éves közgyűlésén, ahol Szeder-Kummer Mária elnök számolt be az elmúlt időszak eseményeiről. Mint mondta: jelenleg zajlik az utolsó olyan képzés, amelyben az egyesület még közreműködik, két turnusban 45 új falugondnok szerezheti meg a képesítését, ebből 28-an zalaiak.

Guitprechtné Molnár Erzsébet és Szeder-Kummer Mária Fotó: GYF

– Az egyesület életében a falugondnoki hálózat azonban továbbra is nagyon fontos szerepet tölt be, hiszen a módszertani-szakmai tanácsadást továbbra is mi végezzük – folytatta az elnök. – Nagyon fontosnak tartjuk a falugondnokok munkáját, hiszen a közösségek fejlesztésében, az emberi kapcsolatok kialakításában pótolhatatlan szerepet töltenek be. Az egyesületnek vannak egyéb tevékenységei is, a közösségfejlesztés terén most zárul a Tájházak Útja nemzetközi partnerségi kapcsolatunk, és szeretnénk az önkéntességet is erősíteni.

Szeder-Kummer Mária elmondta: a vidékfejlesztők munkájának elismerésére alapított Kemény Bertalan Nagydíjat most először zalai személy, a Zalai Falvakért Egyesület tavaly leköszönt elnöke, Guitprechtné Molnár Erzsébet vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában