Frissen Zalából

2021.10.27. 16:00

Minőségi kulturális élményeket kínáltak Petrikeresztúron

A Göcsejt népszerűsítő offroad túrával indult, s hajnalig tartó zenés programmal zárult az a szüreti rendezvény, amit szombaton tartottak a közép-zalai községben. A két esemény között számos további elfoglaltság várta az érdeklődőket.

Gyuricza Ferenc

Az agyagozást Hornyák Zoé, Sipos Jázmin és Orsós Alexandra is kipróbálta. Págyi Zsóka vezette a foglalkozást

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Petrikeresztúron évekre visszatekintő hagyománya van a szüreti programnak – tudtuk meg Borvári Lili polgármestertől, aki hozzátette: ez a szüret egy kicsit más, mint amit a legtöbb helyszínen megszokhattunk. Náluk az a cél, hogy minőségi kulturális élményt biztosítsanak az érdeklődők számára, a fellépőket is ennek jegyében válogatták össze.

Az agyagozást Hornyák Zoé, Sipos Jázmin és Orsós Alexandra is kipróbálta. Págyi Zsóka vezette a foglalkozást
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

– Olyan programelemeket szerettünk volna kínálni, amilyenek még a környéken sem voltak – folytatta a polgármester. – Ezért hívtuk meg Nagy Jonathán bűvészt, valamint a Petrikeresztúron már jól ismert Bujtás Ervint, aki Galambos Bernivel közösen egy nagyon izgalmas mesejátékkal lepte meg a közönséget. A népi motívumok és hungarikumok mellett ezúttal is megjelent a hastánc, ami a faluban élő férfiak egyik kedvence, s leginkább várt programja. Emellett volt népi játszótér, és megrendeztük a szokásos kézművesfoglalkozásokat. A nemezelést Nikitscher Bernadett, az agyagozást Págyi Zsóka vezette. A Zalai Kutyasuli speciális kutyaterápiás foglalkozást – egy közös játékot Zserbóval –, a Gombosszegi Lovasudvar pedig lovaglási lehetőséget, lovasbemutatót kínált a résztvevőknek.

Borvári Lili azt is elmondta, a szüreti rendezvényt a Magyar falu program keretében kapott támogatásból rendezték meg, a bevételt pedig a Petrikeresztúri Közösségfejlesztő Egyesülettel közösen a játszótér tervezett bővítésére kívánják fordítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában