Frissen Zalából

2021.10.26. 11:30

Kültéri sportparkkal is gazdagodott Kustánszeg

Két új fejlesztés, két létesítmény közös avatóját tartották hétfőn a göcseji településen. Az önkormányzati hivatal és a kultúrház épületegyüttesének fűtéskorszerűsítését közel 16 millió forintból végezték el, emellett egy kültéri sportparkkal is gyarapodott a falu, utóbbi mintegy hétmillió forintba került.

Gyuricza Ferenc

Vigh László és Bécs Tiborné (elöl középen), valamint az ünneplők a sportpark átadásán

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Mindkét beruházást a Magyar falu program támogatásából valósították meg a községben. Az átadóünnepség kapcsán – amelyen a település lakói közül mintegy ötvenen vettek részt – Bécs Tiborné polgármester elmondta: a fűtéskorszerűsítésre elsősorban azért volt szükség, mert a korábbi rendszer elavult az önkormányzati hivatalt és a kultúrházat magába foglaló épületben. Többször kellett önerőből cserélniük a radiátorokat, két évvel ezelőtt pedig a kazán is meghibásodott, amit akkor ideiglenesen tudtak csak megjavítani. Az újonnan ki­épített sportpark öt elemből áll, s többek közt húzódzkodásra, illetve has- és hátizom-erősítő gyakorlatok elvégzésére alkalmas.

Vigh László és Bécs Tiborné (elöl középen), valamint az ünneplők a sportpark átadásán
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője példaértékűnek nevezte azokat a fejlesztéseket, amelyek az utóbbi években Kustánszegen megvalósultak, s amelyek a közeljövőben kezdődnek. Hamarosan indulhat például a 40 millió forintból megvalósuló csapadékvíz-elvezetési projekt, az IKSZT épületének 15 millió forintot igénylő szigetelése, illetve tervezik a paraszai településrész felé vezető út felújítását is, ez utóbbi több mint ötvenmillió forintos program lenne.

Vigh László úgy fogalmazott: Kustánszeg a maga közel ötszáz lakójával gyönyörű középtelepülés, ideális élettér, aminek további fejlesztéséhez anyagi forrást biztosítani erkölcsi kötelessége a kormánynak. A tanácsrendszerben a központi települések mellett a kisebb települések ugyanis háttérbe szorultak, s ezt a 40-50 éves hátrányt kell most ledolgozni.

Vigh László emellett a koronavírus elleni védőoltás fontosságát hangsúlyozta az avatóünnepségen, s arra biztatta a jelenlévőket, ha még nem tették meg, oltassák be magukat. A következő járványhullámot, ami az ország újbóli lezárását idézné elő, csak így kerülhetjük el, tette hozzá a parlamenti képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában