Frissen Zalából

2021.10.28. 09:42

Két újabb szakasza újul meg a 7537. jelű, Lenti-Borsfa összekötő útnak

November végéig két újabb szakasza újul meg a 7537. jelű, Lenti-Borsfa összekötő útnak. A mintegy 780 millió forint értékű munkálatokra a Magyar Falu Program biztosítja a forrást.

Gyuricza Ferenc

A kivitelezést végző Euroaszfalt munkatársai, Nagy Attila, Rozmán Miklós, Czenki András és a gépkezelő Budai Lajos az aszfaltozáshoz készítik elő a bázakerettyei szakaszt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Erről Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője tájékoztatta lapunkat. Elmondta: Bázakerettye térségében mintegy 2,8 kilométer hosszan, míg Lispeszentadorján belterületén körülbelül négyszáz méteren zajlik társaságuk beruházásában burkolatfelújítás. A kivitelező a közlekedés minőségének javítása érdekében mindkét szakaszon hideg remix eljárással erősítette meg a burkolatalapot, majd két réteg megerősítő aszfalt burkolatot épít. Ezen felül feltöltik és füvesítik a padkákat is. A csatlakozó utak felújítása az út terület határáig szintén része a felújításnak, a kapubejárók esetében pedig az eredeti állapot helyreállítását kell biztosítania a kivitelezőnek a munkálatok befejeztével. A felújítás befejezési határideje november vége.

A kivitelezést végző Euroaszfalt munkatársai, Nagy Attila, Rozmán Miklós, Czenki András és a gépkezelő Budai Lajos az aszfaltozáshoz készítik elő a bázakerettyei szakaszt
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A Lenti-Borsfa úton évek óta folyamatosan zajlanak útépítési munkálatok, ezek egymáshoz kapcsolódó felújítások, amelyek mindig a legrosszabb állapotú szakaszokra koncentrálódnak. A mostani burkolatmegerősítéssel jelentősen javul a közlekedők komfortérzete, ugyanakkor a közlekedésbiztonságot is növeli a beruházás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában